Bani.md

(video) Șeful filialei Uniunii Conducătorilor Auto de la Comrat, reținut! Vindea permisele cu 500 de euro

(video) Șeful filialei Uniunii Conducătorilor Auto de la Comrat, reținut! Vindea permisele cu 500 de euro

Directorul filialei Comrat a Uniunii Conducătorilor Auto a fost reținut astăzi, 3 ianuarie 2019, de Direcția Generală teritorială Sud a Centrului Național Anticorupție (CNA).

Potrivit CNA, o cauză penală a fost pornită pe trafic de influență. În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, s-a descins cu percheziții la sediul Secției înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto Comrat, dar și la domiciliul și în automobilul expertului din cadrul acestei secții.

Ulterior, a fost escortat la sediul Direcției Generale teritoriale Sud a CNA pentru înaintarea bănuirii și, respectiv, pentru audieri în calitate de bănuit.

În același timp, au fost supuse perchezițiilor biroul de serviciu și automobilul directorului filialei Uniunii Conducătorilor Auto de la Comrat în scopul depistării mijloacelor bănești în sumă de 500 de euro transmise anterior, dar și în scopul acumulării mai multor probe.

În rezultat, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA.

Actualmente, ofițerii anticorupție urmează să ridice din cadrul Secției înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto Comrat dosarele personale cu fișele de examinare ale persoanelor ale căror nume au figurat pe parcursul documentării cauzei.

De menționat că, potrivit art. 326, aliniatul 2, litera b din Codul Penal, persoanele care au pretins sau au acceptat personal sau prin mijlocitor bani pentru sine sau pentru a face să întârzie sau să grăbească o acțiune în exercitarea funcției lor - infracțiune săvârșită în complicitate cu două sau mai multe persoane - se pedepsesc cu amendă de până la 200.000 de lei sau cu închisoare de până la 6 ani. Aceasta dacă sunt găsite vinovate de instanță.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000