VIDEO Top cinci destinații din Europa care concurează cu cele mai exotice locuri din lume

23 Mai 2023, 05:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mai 2023, 05:03 // Actual //  Lupu Eduard

Vacanța perfectă înseamnă, pentru mulți turiști, palmieri, plaje cu nisip fin și alb și ape azurii. Astfel de locuri exotice se găsesc și în Europa, nu doar la celălalt capăt al lumii.
O vacanță în locuri exotice, cum ar fi Maldive, Zanzibar sau Republica Dominicană poate fi extrem de costisitoare și de obositoare. Însă pe continentul european sunt mai mult locuri cu peisaje asemănătoare.

Azore, Portugalia

Insulele Azore din Portugalia sunt ideale pentru turiștii care caută exotic în condiții europene.

Cel mai bun moment pentru a vizita Azore este din aprilie până în septembrie.

Arhipelagul Azore se află foarte aproape de coasta de vest a Portugaliei. Alcătuit din nouă insule spectaculoase, acesta este considerat ca una dintre cele mai ascunse bijuterii ale Europei.

Aceasta este o destinație fantastică pentru românii cărora nu le plac zborurile lungi și care caută o zonă tropicală. Insulele sunt pline de izvoare fierbinți cu bule, de plantații de ceai aromate și de mirosul inconfundabil al ananasului.

Aventurierii, în special, vor savura multitudinea de activități la care pot lua parte. Printre activități se numără caiac-canoe, observarea balenelor și drumeții.

Coasta Dalmată, Croația

Coasta Dalmată din croația este locul ideal pentru iubitorii de plajă și soare.

Apele imaculate ale Mării Adriatice se îmbină perfect cu uimitoarea coastă dalmată de-a lungul întregului vest al Croației, o destinație în plină ascensiune care a cunoscut un aflux masiv de turiști în ultimii ani.

Aici sunt zone care se aseamănă cu Caraibe, împânzite de palmieri tropicali. Pe lângă orașul Split, plin de istorie, și Brac, unde se află una dintre cele mai faimoase plaje de pe insulă. Este una dintre cele mai exotice destinații de vacanță.

Croația oferă, de asemenea, o locație geografică strategică față de Europa continentală, ceea ce face ca o călătorie rapidă spre casă să fie la doar un zbor scurt.

Jerez de la Frontera, Spania

Jerez de la Frontera este un municipiu în provincia Cadiz, Andaluzia, Spania.
Cel mai bun moment pentru a vizita: din martie până în septembrie.

În vacanța din Jerez de la Frontera turiștii vor vedea mai întâi clădiri vopsite în alb, iar peisajul pare desprins dintr-o altă lume.
Orașul vibrant și frumos este renumit dansuri flamenco și spectacole cu cai.
Orașul este o atracție și pentru iubitorii de vinuri datorită multitudinii sale de podgorii. Iubitorii de istorie, pe de altă parte, cu siguranță nu vor fi dezamăgiți. Jerez găzduiește un oraș vechi pitoresc, caracterizat de arhitectura specifică.

Malta

Malta este destinația perfectă pentru turiștii care caută o vacanță mediteraneană.
Se poate vizita din aprilie până în octombrie, pentru a prinde vreme bună de plajă.

Însorita Malta are un peisaj exotic deosebit, chiar dacă nu e foarte mare.
Una dintre cele cinci insule care alcătuiesc arhipelagul maltez este din ce în ce mai populară, se bucură de o mare popularitate în rândul celor care vor să experimenteze câte puțin din toate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Coasta Maltei este plină de plaje cu pietriș și nisip, fiecare mai spectaculoasă decât cealaltă. Nici bucătărianonei nu este de neglijat, iar localnicii sunt extrem de sociabili.

De vizitat este și Gozo, „insula soră” a Maltei, care oferă o mulțime de trasee de drumeție aventuroase și golfulețe ascunse.
Căutate de mulți pentru clima plăcută pe tot parcursul anului și pentru stilul de viață relaxat, insulele reprezintă o locație ideală pentru turiștii care preferă viața insulară.

Mykonos, Grecia

Mykonos este considerată una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei.

Puține destinații pot părea atât de idilice ca Mykonos, în Grecia, renumită pentru arhitectura sa deosebită, clădiri albe, flori și pentru străzile fermecătoare din marmură.
Plajele sunt imaculate, air apeele azurii.
Străzile sunt pline de magazine, chiar pe malul mării, dar sunt și multe biserici. Mykonos este apreciată și pentru viața de noapte.

Cunoscută drept „insula vânturilor”, există de toate, de la windsurfing, la parapantă și scufundări.

 

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău