(VIDEO) Vânătorii de diamante au invadat un sat african. Descoperirea uimitoare a unui bărbat

17 Iun. 2021, 16:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Iun. 2021, 16:10 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Un bărbat din satul sud-african KwaHlathi a făcut o descoperire care a atras mii de oameni din regiune, în speranța că se vor îmbogăți, generând o „goană după diamante” în regiunea respctivă.

Bărbatul în cauză a escavat, accidental, un bolovan care conținea și o bucată de rocă ce părea a fi un diamant. Vestea s-a dus rapid în regiune, iar terenul pe care a fost făcută descoperirea a fost invadat de „vânătorii de diamante”, scrie Wall Street.

Africa de Sud este recunoscută la nivel mondial ca fiind unul dintre cei mai mari producători de diamante din lume, așa că nu ar fi o surpriză dacă rocile descoperite în zonă chiar ar fi diamante.

Autoritățile sunt sceptice în privința naturii acestor „pietricele” potențial valoroase descoperite în apropierea satului KwaHlathi. Guvernul a anunțat că va trimite geologi și experți pentru a analiza rocile și pentru a stabili dacă este vorba, într-adevăr, despre diamante.

Deocamdată, terenul se află pe un domeniu public, iar cum nu sunt restricții de exploatare, mii de sud-africani au venit cu speranța că se vor îmbogăți peste noapte.

Câțiva dintre cei care au avut norocul să descopere câteva astfel de roci s-au arătat încântați, spunând că le-ar putea schimba definitiv viețile.

”Dacă aceste roci chiar sunt diamante adevărat m-ar ajuta enorm pe mine și familia. Cu toții avem nevoie de stabilitate financiară și toată lumea vrea să reușească în viață”, a declarat o tânără pentru cei de la BBC.

Alții s-au arătat interesați de lucruri mai simple, cum ar fi o vacanță cu familia. Doi tineri mai entuziaști au spus că vor cheltui banii „în cluburi și pe mașini”.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală