Viena, cel mai bun oraș pentru locuit. Care sunt următoarele în clasament

Viena a fost desemnată, pentru doilea an consecutiv, cel mai bun oraș pentru locuit din lume, într-un clasament publicat miercuri, citat de AFP.

Viena a fost desemnată, pentru doilea an consecutiv, cel mai bun oraș pentru locuit din lume, într-un clasament publicat miercuri, citat de AFP.

Capitala austriacă și-a confirmat poziția după ce a fost desemnată în 2018 orașul cel mai "locuibil" din lume în clasamentul anual realizat de The Economist's Intelligence Unit, care clasifică 140 de orașe din toată lumea în baza unor criterii precum stabilitatea, cultura, mediul educația și infrastructura.

Infrastructura Vienei, calitatea aerului, ofertele sale culturale, educaționale și medicale sunt perfecte, într-un context de stabilitate de invidiat, afirmă autorii raportului.

Pentru al doilea an consecutiv, Viena a obținut 99,1 puncte procentuale, devansând Melbourne (98,4), care s-a aflat ani de zile în fruntea clasamentului, și Sydney (98,1).

Australia și Canada domină Top 10, cu trei orașe fiecare. Japonia este de asemenea prezentă cu Tokyo și Osaka. Copenhaga, al doilea oraș ca mărime din Europa, ocupă locul nouă în lume în acest clasament.

Raportul subliniază că Parisul a pierdut șase locuri (poziția 25), din cauza impactului mișcării "vestelor galbene".

În fiecare an, 140 de orașe din întreaga lume sunt evaluate, pe o scară de 100 de puncte, în baza unor criterii precum: nivel de trai, criminalitate, rețele de transport, acces la educație și sănătate, stabilitate economică și politică.

Pentru prima dată, indicele include un parametru care ține cont de efectele schimbărilor climatice asupra calității vieții: în acest sens, New Delhi și Cairo sunt sancționate din cauza "calității slabe a aerului, a temperaturilor medii neatractive și a aprovizionării insuficiente cu apă".

Londra și New York, confruntate în continuare cu percepția unui risc semnificativ de criminalitate și terorism și de infrastructuri supraaglomerate, se clasează pe locul 48 și respectiv 58.

Conform clasamentului, printre cele mai puțin indicate orașe în care să locuiești din lume se află Damasc (Siria), Lagos (Nigeria), Dacca (Bangladesh), Tripoli (Libia) și Karachi (Pakistan).

Într-un alt studiu publicat în martie 2019, compania de consultanță Mercer a plasat Viena pe prima poziție în clasamentul orașelor care oferă cea mai bună calitate a vieții din lume, pentru al zecelea an consecutiv.

Alte stiri

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane civile. Cu o declarație în acest sens a venit astăzi Ministerul Apărării al Azerbaidjanului.

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile