Vilă cu arhitectură de trei milioane de euro. Ai vrea să trăiești aici? (FOTO)

18 Mai 2021, 11:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
18 Mai 2021, 11:18 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Situată în Las Vegas, vila construită pe strada Opal Valley 1386 este pusă în vânzare la magnificul preţ de aproape trei milioane de euro. Vă invităm să descoperiţi designul excepţional al unei construcţii dominate de eleganță şi rafinament, ce vă va face să visaţi la o viaţă în stil american până în cele mai mici detalii.

Seven Hills este o comunitate rezidenţială privată din Henderson, Nevada, cu o multitudine de stiluri arhitecturale, însă reşedinţa situată la numărul 1386 pe Opal Valley Street merită o atenţie deosebită. Modernă, sobră şi solemnă, această clădire de 687 metri pătraţi domină prin accentele de culoare gri, unghiurile bine definite şi detaliile inspirate care vă vor cuceri încă de la prima privire. Ce se ascunde în spatele uşii acestei locuințe ieşite din comun vă va surprinde, cu siguranță, în cel mai plăcut mod posibil.

Încă de la intrare, o impresionantă cascadă vă va întâmpina într-o grădină tropicală luxuriantă, sugerând intruziunea într-un nou ecosistem unde volumele impunătoare şi culorile discrete permit luminii naturale să înflorească. Odată ce ați pătruns în casă, veţi fi învăluiţi de aerul proaspăt şi curat, căldura înăbuşitoare din Nevada rămânând la poarta acestei vile cu design contemporan.

La parter, veţi fi uimiți de încăperea vastă, impozantă, ce include o bucătărie în stil american, o cameră de zi imensă, un bar ce pare a fi desprins din tabloul celor mai faimoase localuri de gen, precum şi un salon dotat cu un televizor cu ecran generos, pentru relaxarea din timpul zilei. Vila este prevăzută, de asemenea, cu o pivniţă absolut impresionantă, în care cele mai exclusiviste băuturi aşteaptă să vă bucure papilele gustative. Iar terasa superb amenajată, cu piscină şi fântâni cochete, este perfectă pentru petreceri, cocktail-uri sau recepţii care să marcheze cele mai frumoase momente ale vieţii.

La etaj, proprietarul are rezervat un somptuos master suite în care domină luxul şi confortul desăvârșit, iar decorul confirmă inspirația unui design cu adevărat de excepţie. Această cameră face parte din cele șase dormitoare de care dispune vila. Aici, baia spaţioasă include o cadă pentru momentele de răsfăț și relaxare de la finalul zilei, precum şi două dușuri. În plus, acest etaj găzduieşte, de asemenea, un spaţiu dedicat jocurilor de societate, unde oaspeţii se pot bucura de o ambianță destinsă, extrem de plăcută. Tot în această zonă, balconul imens oferă priveliști panoramice excepţionale asupra munţilor, a împrejurimilor idilice şi chiar a faimosului Las Vegas Strip.

Cu siguranţă, vila din Nevada poate reprezenta împlinirea visului american, dar ce ne facem dacă suntem puşi în situaţia de a scoate din buzunar nu mai puțin de trei milioane de euro pentru a-l transforma în realitate?…

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 16:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 16:34 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Luni, 27 septembrie 2021, expiră termenul de prezentare a dării de seamă privind reținerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii, TVA, accize, declarația persoanei juridice cu privire la impozitul pe venit, darea de seama privind impozitul de activitatea operațională şi alte taxe.

Plata acestora se va efectua nu mai târziu de luni, 27 septembrie 2021, excepție fiind Declaraţia privind accizele (ACZ 09), care se achită în momentul expedierii (transportării) sortimentului de mărfuri accizate din antrepozitul fiscal, scrie contabilsef.md.

Impozitul pe venit, contribuții de asigurări sociale și primele de asigurări medicale:

1. IPC 21 – 08/2021 Darea de seamă privind reținerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate (instrucţiune de completare).

Vă atragem atenția că în cazul angajării sau modificării/încetării raporturilor de muncă, pentru reflectarea perioadei de aflare a persoanei într-un risc asigurat (perioada de îngrijire a copilului până la 3 ani, perioada aflării în concediul paternal) contribuabilii vor prezenta la necesitate:

Informația nominalizată se va prezenta în termen de pînă la 10 zile lucrătoare de la data angajării sau modificării/încetării raporturilor de muncă, emiterii ordinului de acordare a concediului de îngrijire a copilului sau concediului paternal. Termenul de prezentare se va determina începînd cu ziua următoare după data indicată în ordin.

2. TAXI 18 – 10/2021 Darea de seamă privind calculul impozitului pe venit, primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate pentru angajații conducători auto ce efectuează transport rutier de persoane în regim de taxi. (instrucţiune de completare).

Notă: În cazul angajării persoanelor de după prezentarea dării de seamă, angajatorii sunt obligați să prezinte o dare de seamă suplimentară în ziua angajării.

Pentru rezidenții Parcurilor IT:
IU 17 – 08/2021 Declarația cu privire la impozitul unic (instrucțiune de completare).

Impozitul pe bunurile imobiliare:
BIJ 17 – A/2021 Calculul impozitului pe bunurile imobiliare (instrucțiune de completare)

TVA:
TVA 12 – 08/2021 Declaraţia privind TVA (instrucțiune de completare).

Accize:
1. ACZ 09 – 08/2021 Declarația privind accizele (instrucțiune de completare).
2. Declaraţia privind utilizarea distilatelor obţinute pe bază de vin (instrucţiune de completare)
3. TBSDA 15 – Declarația privind suma accizelor calculată la stocul de mărfuri supuse accizelor, atribuite la pozițiile tarifare, menționate la art.1251 din Codul fiscal (instrucțiune de completare)– nu mai tîrziu de data de 25 a lunii următoare celei în care urma să aibă loc inventarierea stocului de produse menţionate la art.1251 Codul Fiscal.

Taxele în fondul de susținere a populației:
TFSP 20 – 08/2021 Darea de seamă privind taxele în fondul de susținere a populației  (instrucțiune de completare)

Alte taxe:
POLMED17 – 08/2021 Darea de seamă privind taxa pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului (instrucțiune de completare).

Totodată, vă atragem atenția că termenul limită de achitare a impozitului pe venit în rate pentru trimestrul III al anului 2021 este data de 27 septembrie (art. 84 din Codul fiscal).
Astfel, agenții economici care aplică regimul general de impunere (12% din venitul impozabil) sunt obligați să achite 1/4 din:
a) suma calculată drept impozit ce urmează a fi plătit, conform Titlului II din Codul fiscal, pentru anul 2021; sau
b) impozitul ce urma să fie plătit, conform Titlului II din Codul fiscal, pentru anul precedent.
Potrivit art. 261 alin. (6) din Codul Fiscal, neplata sau plata incompletă a impozitului pe venit în rate se sancționează cu amendă în cuantum calculat, în modul stabilit la art.228 alin.(3), unei perioade cuprinse între data stabilită pentru plata acestui impozit şi data stabilită pentru prezentarea declarației fiscale.
Suma neplătită a impozitului pe venit se determină ca diferenţă dintre impozitul calculat şi plătit de contribuabil şi impozitul pe care acesta era obligat să-l plătească. Impozitul pe venit care urmează a fi plătit, reprezintă cea mai mică mărime din impozitul calculat care urma să fie plătit în anul precedent sau 80% din suma definitivă a impozitului din anul curent, scăzându-se trecerile în cont (cu excepția impozitului plătit în rate).

Dat fiind faptul că termenul de prezentare a dărilor de seamă, 25 septembrie 2021, survine în zi de odihnă (sâmbătă), termenul de prezentare a acestora, potrivit prevederilor art.129 pct.8) din Codul fiscal, se transferă pentru data de 27 septembrie 2021.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală