Vilele lui Plahotniuc din trei țări, barcă, automobile și apartamente urmează să fie sechestrate. Valoarea totală

Proprietăți estimate la peste 160 milioane de lei ale fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția, după ce Procuratura a adminsitrat probe suplimentare și a convins magistrații că anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite.

Proprietăți estimate la peste 160 milioane de lei ale fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția, după ce Procuratura a adminsitrat probe suplimentare și a convins magistrații că anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite. 

Potrivit Procuraturii, este vorba despre vilele lui Plahotniuc din Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția). La fel, urmează a fi sechestrate nouă apartamente, înregistrate pe numele soției acestuia, precum și patru autoturisme (înregistrate în Republica Moldova).

„Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale și Serviciul de Informații și Securitate, care demonstrează că, beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți. Potrivit celor constatate, bunurile mobile și imobile ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar din republică, iar pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii au insistat pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare”, se precizează într-un comunicat de presă al Procuraturii.

Amintim că, la începutul verii, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana a admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile, și anume, șase apartamente și patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane lei.

Toate proprietățile fostului lider PDM, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, deja au fost sechestrate, anunță Procuratura.

Setul de acte, cu traducerile de rigoare, au fost expediate autorităților din Franța, Elveția și România pentru a fi puse în executare, mai informează instituția.

Vlad Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile