Bani.md

Vinurile moldovenești, descrise în cartea unei experte din Marea Britanie: „Moldova probabil e cea mai avnsată țară, când vorbim de...”

Vinurile moldovenești, descrise în cartea unei experte din Marea Britanie: „Moldova probabil e cea mai avnsată țară, când vorbim de...”

O renumită expertă din Marea Britanie, care deține încă din 1992 titlul de Master of Wine, a scris o carte în care sunt descrise vinurile moldovenești și specificul tradițiilor vinicole din Republica Moldova. 

Cartea scriitoarei și expertei Caroline Gilby se numește „Vinurile Bulgariei, României și Moldovei”, iar ideea principală a acesteia este că unele vinuri din Europa de Este revin în forță, iar vinurile de aici se exprimă prin valoare și unicitate, și nu prin cantitate, scrie Forbes.

"În Europa de Est, calitatea vinurilor este la fel de bună ca oriunde în lume. Este ultima parte neexplorată a lumii viticole

La sfârșitul anilor 1980 și mijlocul anilor 1990, Bulgaria și România au fost exportatori masivi de vin în Europa. Din motive complexe, exporturile de vin din Europa de Est au scăzut dramatic. Australia a venit și a umplut un gol, oferind vinuri ieftine și consistente în Europa - de obicei vinuri roșii. Dar, în ultimii trei până la patru ani, interesul pentru vinurile din Europa Centrală și de Est au crescut considerabil.

Când jugul comunismului a căzut, la sfârșitul anilor 1980, țările au reacționat diferit.

Țările din Europa Centrală și de Est au ieșit din comunism în moduri diferite. Moldova, probabil cea mai afectată de comunism, este cea mai avansată țară când e vorba de conștientizarea muncii, comunicării în echipă, dar și dezvoltarea unei strategii globale de marketing.
Toate cele trei soiuri de struguri internaționale, cum ar fi Cabernet Sauvignon, Pinot Gris și Pinot Noir, sunt un instrument util pentru descoperirea acestor țări. Dar, de asemenea, țările au struguri proprii din care se fac vinuri delicioase, interesante, diferite de ofertele standard. Marea provocare este să convingem oamenii că aceste țări s-au schimbat, deoarece amintirile despre Europa de Est se referă la vinurile ieftine”, spune Caroline.

Cartea tipărită conține și ilustrații, dar și povestiri despre ceea ce s-a întâmplat în aceste țări, anecdote din anii de lucru ale scriitoare pe aceste meleaguri.

Autoarea trece în revistă soiurile de struguri din cele trei țări. Ce ține de R. Moldova și România, Gilby menționează Feteasca Neagră, Feteasca Albă, Feteasca Regală, Rara neagră, și strugurii Viorica.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000