Virusul Inegalității: Un muncitor necalificat are nevoie de 10.000 de ani pentru a câștiga atât cât președintele Indiei a câștigat în o oră în pandemie

Pandemia de coronavirus a înrăutățit inegalitățile de venit existente între super-bogații din India și clasa de muncitori necalificați - mulți dintre care sunt șomeri pentru perioade lungi de timp și se luptă pentru a a avea acces la asistența medicală de bază și salubritate. Concluziile au fost făcute publice luni, de grupul non-profit Oxfam, într-un raport prezentat la Forumul Economic Mondial de la Davos din Elveția.

Raportul - intitulat Virusul inegalității - arată că bogăția miliardarilor din India a crescut cu aproximativ 35% în timpul lockdownului, în timp ce 84% din gospodării au suferit diferite grade de pierdere a veniturilor, iar 1,7 indieni au pierdut locurile de muncă în fiecare oră, doar în luna aprilie 2020.

De asemenea, raportul arată că creșterea veniturilor pentru primii 100 de miliardari din India, din martie 2020, când a fost pusă în aplicare blocarea, a fost suficientă pentru a da fiecăruia dintre cei 138 de milioane cei mai săraci un cec de 94.045 ₹.

„Inegalitatea veniturilor din India este în creștere puternică ... pentru un muncitor necalificat ar fi nevoie de 10.000 de ani pentru a face ceea ce (președintele Reliance Industries, Mukesh) Ambani a făcut într-o oră în timpul pandemiei ... și trei ani pentru a face ceea ce Ambani a făcut în o secundă ", se spune în raport.

În august, președintele Ambani a fost declarat al patrulea cel mai bogat om de pe planetă.

În lunile anterioare și ulterioare, lucrătorii migranți au rămas fără locuri de muncă, bani, hrană sau adăpost după ce cel mai strict blocaj din lume a fost pus în aplicare cu prea puține avertismente.

Imaginile tragice ale bărbaților, femeilor și copiilor care parcurgeau acei kilometri au făcut titluri, la fel ca și cele ale sutelor (potențial mii) de morți. Guvernul a declarat ulterior parlamentului că nu are date despre aceste decese, invitând un răspuns clar din partea liderului opoziției Rahul Gandhi.

"Partea tristă este că guvernului nu-i pasă de pierderea de vieți. Lumea i-a văzut murind ...", a scris într-o postare pe pe Twitter deputatul Congresului în luna septembrie.

La începutul anului trecut, pe măsură ce impactul blocării a devenit evident, guvernul a anunțat un pachet de ajutor economic în valoare de aproximativ 20 de lire sterline. Prim-ministrul Narendra Modi a salutat-o ​​ca fiind piatra de temelie a viziunii sale „Atma-Nirbhar Bharat” (India autonomă).

Raportul citat mai sus relevă că, dacă primii 11 miliardari din India ar fi „impozitați cu doar 1% la creșterea bogăției în timpul pandemiei”, ar putea crește alocarea către schema Jan Aushadhi - care face disponibile medicamente de calitate la prețuri accesibile - de aproximativ 140 de ori.

De asemenea, raportul a evidențiat inegalitățile în ceea ce privește accesul la asistență medicală, argumentând că protocoalele Covid, cum ar fi distanțarea socială și spălarea mâinilor, erau „un lux când 32% și 30% din gospodării locuiesc într-o singură cameră și, respectiv, cu două camere, în India urbană”.

Virusul inegalității la nivel global

O versiune globală a aceluiași raport a semnalat lacunele similar de dureroase în inegalitățile de venit - exacerbate de pandemie - în întreaga lume.

„La nivel mondial, bogăția miliardarilor a crescut cu 3,9 miliarde de dolari între 18 martie și 31 decembrie 2020 ... în același timp, se estimează că numărul total de oameni care trăiesc în sărăcie ar fi putut crește cu între 200 și 500 de milioane,” se spune în raportul global.

Potrivit Oxfam, creșterea bogăției - chiar de la începerea crizei - a celor mai bogați 10 miliardari din lume este „mai mult decât suficientă pentru a împiedica pe oricine de pe Pământ să cadă în sărăcie din cauza virusului și pentru a plăti pentru un vaccin COVID-19 pentru toți".

Printre sugestiile făcute guvernului indian pentru a combate astfel de inegalități, Oxfam a sugerat revizuirea imediată a salariilor minime și oferirea acestora la intervale regulate.

De asemenea, a solicitat guvernului să impună o taxă suplimentară de două la sută pentru cei care câștigă peste 50 de lakh și să introducă o taxă temporară pentru companiile care obțin profituri excepționale în timpul pandemiei.

"Este timpul ca Guvernul Indiei să întreprindă acțiuni specifice și concrete pentru a construi un viitor mai bun ... vocile cetățenilor caută un viitor mai egal și mai corect", se spune în raport.

Alte stiri

Cinci filme motivaționale pe care orice antreprenor trebuie să le vadă

Daca cineva a zis ca viata de antreprenor e usoara, s-a inselat amarnic. De multi ori, acestia se lovesc de obstacole pe care unii le depasesc mai greu, altii mai usor sau unii chiar deloc. Iata cateva filme motivationale in care antreprenorii isi pot gasi inspiratia.

Ecran care nu necesită atingere. Tehnologia japoneză care ne ajută să fim în siguranță

Tehnologia ecranului tactil a început prin a fi noutate și a devenit acum parte a vieții noastre. De la ecrane de telefoane mobile la bancomate, comenzi la restaurante și nenumărate aplicații de afaceri și industriale, ecranele tactile au devenit acceptate ca o formă rapidă, convenabilă și sigură de comunicare digitală.

(FOTO) Florile Faberge din piatră - o capodoperă impresionantă. Le vei îndrăgi la prima vedere

Toată lumea a auzit cu siguranță de ouăle de Paște Faberge. Dar nu toată lumea știe că a creat flori din piatră.

Citește asta înainte de interviul de angajare: Ce să spui când ești rugat să vorbești despre tine și ce să eviți

Experiență, abilități, obiective, toate acestea și alte subiecte le poți discuta cu recruterul. Fiți deschis atunci când sunteți întrebat și vorbiți despre cee ce este relevant. Concentrați-vă pe ceea este mai important și la sigur vei obține locul de muncă.

Ultimele ȘTIRI

Cinci filme motivaționale pe care orice antreprenor trebuie să le vadă

Daca cineva a zis ca viata de antreprenor e usoara, s-a inselat amarnic. De multi ori, acestia se lovesc de obstacole pe care unii le depasesc mai ...

Ecran care nu necesită atingere. Tehnologia japoneză care ne ajută să fim în siguranță

Tehnologia ecranului tactil a început prin a fi noutate și a devenit acum parte a vieții noastre. De la ecrane de telefoane mobile la bancomate, co...

(FOTO) Florile Faberge din piatră - o capodoperă impresionantă. Le vei îndrăgi la prima vedere

Toată lumea a auzit cu siguranță de ouăle de Paște Faberge. Dar nu toată lumea știe că a creat flori din piatră.

Citește asta înainte de interviul de angajare: Ce să spui când ești rugat să vorbești despre tine și ce să eviți

Experiență, abilități, obiective, toate acestea și alte subiecte le poți discuta cu recruterul. Fiți deschis atunci când sunteți întrebat și vorbiț...

(STUDIU) Femeile din UE, subreprezentante în funcțiile de conducere. În ce țară sunt cele mai multe „ȘEFE”

Peste 9,5 milioane de persoane ocupau în trimestrul trei din 2020 o funcție de conducere în Uniunea Europeană, 6,2 milioane fiind bărbați și 3,3 mi...

Vezi toate știrile