Bani.md

Vladimir Cebotari a rămas fără imunitate parlamentară

Vladimir Cebotari a rămas fără imunitate parlamentară

Deputatul PDM, Vladimir Cebotari, a rămas fără imunitate parlamentară, după ce 53 de deputați la ședința Parlamentului de azi, 19 septembrie, au dat curs solicitării Procuraturii Generale în acest sens.

„În 2013, există bănuiala că au fost depășite atribuțiile de serviciu (n.r. de către Vladimir Cebotari) și a contribuit direct asupra concesionării aeroportului prin inițierea proiectului de parteneriat public privat cu scopul de predarea unui agent economic afiliat unui grup criminal. În prezent, a fost identificată necesitatea efectuării unor acțiuni urgente de urmărire penală”, a declarat procurorul general interimar, Dumitru Robu, în plen.

Deputatul Blocului ACUM, Lilian Carp, a apreciat semnificația Zilei Aviatorului cu solicitarea de a ridica imunitatea parlamentară a doi deputați care au o legătură strânsă cu aerul (n.r. Vladimir Cebotari, PDM - cu compania aeriană FlyOne și Petru Jardan, ȘOR - cu compania Avia Invest).

Totodată, el a mai întrebat dacă mai sunt persoane învinuite în dosarul „aeroportului”, la care procurorul i-a dat de înțeles că „da”, doar că „nu vor fi făcute publice nume”.

Colegul lui Vladimir Cebotari, democratul Sergiu Sîrbu, a ținut să remarce că despre dorința Procuraturii de a ridica imunitatea parlamentară anume a celor doi deputați știau mai multe persoane, fără a spune cine anume. Dumitru Robu a negat din nou că ar primi indicații.

CITEȘTE ȘI:

Declarațiile lui Cebotari după ce s-a cerut ridicarea imunității acestuia

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000