Vladimir Putin este încolțit. Decizie fără precedent luată de liderul de la Kremlin

20 Sept. 2022, 04:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Sept. 2022, 04:42 // Actual //  Lupu Eduard

Partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită, a propus acordarea concediului academic plătit studenților, doar dacă aceștia pleacă pe frontul din Ucraina. Rusia încearcă cu disperare să recruteze voluntari, chiar și din rândul pușcăriașilor sau ai oamenilor cu probleme psihice.

Vladimir Putin vrea să recruteze studenți care să lupte în Ucraina. Partidul Rusia Unită, al liderului de la Kremlin, a propus acordarea unui concediu academic plătit studenților care vor să plece pe front.

Această inițiativă a fost anunțată pe canalul Telegram al partidului de guvernământ. Potrivit postării, această măsură „va crește securitatea socială a studenților“.

Regulă clară

Începând cu această primăvară, studenții nu au mai putut să își concediu academic pentru motive personale, Acesta se va acorda acum doar dacă aceștia vor participa la „operațiunea militară specială“ din Ucraina. Măsura este prezentată ca fiind una menită să îi ajute pe tineri.

„Trebuie să ne asigurăm că primesc o educație și să le oferim posibilitatea de a susține examenele atunci când se întorc acasă. Acum luptătorii apără interesele Patriei, dar în curând se vor întoarce și mulți vor alege munca și studiile pașnice. Și nu ar trebui să existe bariere. Trebuie să continuăm să extindem măsurile de sprijin”, a declarat Artyom Metelev, membru al Partidului Rusia Unită.

Multe promisiuni

Rusia pare disperată sî recruteze voluntari pentru războiul din Ucraina. La începutul acestei luni, Vladimir Putin le-a promis că rușilor, care se oferă să plece la luptă, vacanțe lungi și securitatea locului de muncă. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat agenției de presă RIA Novosti că Vladimir Putin a transmis Guvernului să dea o lege în acest sens.

Săptămâna trecută, liderul cecen Ramzan Kadîrov a cerut fiecărei regiuni rusești să se „mobilizeze” și să trimită cel puțin 1.000 de voluntari să lupte în Ucraina. Rusia recrutează și pușcăriași cărora li se promite grațierea dacă luptă cel puțini șase luni în Ucraina.

La Sankt Petersburg, oficialii ruși au încercat să recruteze voluntari chiar și într-o unitate de sănătate mintală. Doritorilor li s-au oferit chiar și bani, potrivit unui anunț postat pe site-ul Dispensarului Psihoneurologic Nr. 2 din oraș, potrivit newsweek.com.

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău