Bani.md

Voronin, nemulțumit de ședința comună a Guvernelor de la Chișinău și București: ”În baza căror legi se petrec aceste ședințe?”

Voronin, nemulțumit de ședința comună a Guvernelor de la Chișinău și București: ”În baza căror legi se petrec aceste ședințe?”

Ședința comună dintre Guvernele de la Chișinău și București, care a avut loc joi, la Piatra Neamț îi neliniștește pe unii politicieni moldoveni. Fostul președinte al țării, Vladimir Voronin, se declară nemulțumit de organizarea unor astfel de întruniri, care nu ar avea bază juridică. 

„Ce înseamnă ședințele comune a guvernelor Moldovei și României ce consecințe și în baza căror legi sau legislație se petrec aceste ședințe. Este lege despre așa fel de activitate între guvernele țărilor eu nu am auzit nici în internet nici în text. Dacă știți răspundeți, dacă nu data viitoare facem o comisie”, a declarat Voronin.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu i-a promis fostului șef de stat că-i va pune la dispoziție toate actele normative cerute, scrie realitatea.md.

„Nu știu să vă spun despre pozițiile juridice și prevederile legale, dar o să solicităm de la secretariat, de la cancelaria de stat pe acest subiect”, a menționat Candu.

Mai în glumă, mai în serios, Voronin i-a avertizat pe guvernanții de pe ambele maluri ale Prutului că astfel de ședințe ar putea avea consecințe negative pentru ei.

Știu că după ședința care a avut loc mai de mult prim-ministrul unul și altul stau la pușcărie. Aceştia de ce fac ședințe ce vor să ajungă mai departe? Ce consecințe o să aibă aceste ședințe?”, a întrebat liderul PCRM.

Guvernele de la Chișinău și București s-au întrunit joi într-o ședință comună, în format restrâns. Cele două Cabinete de miniștri au convenit asupra continuării proiectelor comune deja lansate, dar și asupra inițierii unor programe noi. Următoarea ședință a celor două Guverne va avea loc la Chişinău, în următoarele luni.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000