Voronin, nemulțumit de ședința comună a Guvernelor de la Chișinău și București: ”În baza căror legi se petrec aceste ședințe?”

Ședința comună dintre Guvernele de la Chișinău și București, care a avut loc joi, la Piatra Neamț îi neliniștește pe unii politicieni moldoveni. Fostul președinte al țării, Vladimir Voronin, se declară nemulțumit de organizarea unor astfel de întruniri, care nu ar avea bază juridică.

Ședința comună dintre Guvernele de la Chișinău și București, care a avut loc joi, la Piatra Neamț îi neliniștește pe unii politicieni moldoveni. Fostul președinte al țării, Vladimir Voronin, se declară nemulțumit de organizarea unor astfel de întruniri, care nu ar avea bază juridică. 

„Ce înseamnă ședințele comune a guvernelor Moldovei și României ce consecințe și în baza căror legi sau legislație se petrec aceste ședințe. Este lege despre așa fel de activitate între guvernele țărilor eu nu am auzit nici în internet nici în text. Dacă știți răspundeți, dacă nu data viitoare facem o comisie”, a declarat Voronin.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu i-a promis fostului șef de stat că-i va pune la dispoziție toate actele normative cerute, scrie realitatea.md.

„Nu știu să vă spun despre pozițiile juridice și prevederile legale, dar o să solicităm de la secretariat, de la cancelaria de stat pe acest subiect”, a menționat Candu.

Mai în glumă, mai în serios, Voronin i-a avertizat pe guvernanții de pe ambele maluri ale Prutului că astfel de ședințe ar putea avea consecințe negative pentru ei.

Știu că după ședința care a avut loc mai de mult prim-ministrul unul și altul stau la pușcărie. Aceștia de ce fac ședințe ce vor să ajungă mai departe? Ce consecințe o să aibă aceste ședințe?”, a întrebat liderul PCRM.

Guvernele de la Chișinău și București s-au întrunit joi într-o ședință comună, în format restrâns. Cele două Cabinete de miniștri au convenit asupra continuării proiectelor comune deja lansate, dar și asupra inițierii unor programe noi. Următoarea ședință a celor două Guverne va avea loc la Chișinău, în următoarele luni.

Alte stiri

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane civile. Cu o declarație în acest sens a venit astăzi Ministerul Apărării al Azerbaidjanului.

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile