Vrei să investești în criptomonede? 5 alternative Bitcoin care sunt mai ecologice

20 Mai 2021, 06:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Mai 2021, 06:30 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a surprins o mulțime de oameni când a postat pe Twitter că compania de mașini electrice nu va mai accepta Bitcoin (BTC) ca plată, din cauza impactului de mediu al exploatării criptomonedelor.

Musk spune că Tesla este „îngrijorată de utilizarea în creștere rapidă a combustibililor fosili” pentru minerit. Potrivit tweet-ului său, compania se uită la criptomonede alternative care utilizează mult mai puțină energie decât rețeaua Bitcoin. Prețul Bitcoin a scăzut cu peste 13% în urma știrilor. Iată alte cinci criptomonede populare care adoptă o abordare mai ecologică decât Bitcoin.

Nano (NANO)

Facturat în mod explicit ca o monedă ecologică, Nano (NANO) nu are „extracție, imprimare sau tipărire” și folosește un model ușor de dovedire a muncii, care se presupune că durează doar câteva secunde pentru a procesa o tranzacție pe un computer tipic pentru consumatori.

Fără a fi nevoie de platforme miniere grele și GPU-uri de top, Nano este considerat o alternativă mai „verde” decât Bitcoin și Ethereum.

 

Chia (XCH)

Nou lansat Chia, creat de inventatorul BitTorrent, Bram Cohen, pune un accent pe formula familiară a dovezii de lucru. Modelul său „dovadă de spațiu și timp” folosește spațiu de stocare pe computerul dvs. pentru a stabili „parcele” de numere criptografice și pentru a le „ferma” pe măsură ce rețeaua rulează.
Este una dintre cele mai fierbinți monede noi, având în vedere că nu aveți nevoie de un GPU scump și de mare putere pentru a participa, dar atenție: agricultura Chia ar putea arde prin unele SSD-uri de consum de bază într-o chestiune de câteva săptămâni.

Cardano (ADA)

Creat de cofondatorul Ethereum Charles Hoskinson, Cardano a crescut în valoare în 2021, crescând de peste 10 ori de la începutul anului.  În prezent, este cea de-a cincea cea mai valoroasă criptomonedă, potrivit CoinMarketCap, clasată după capitalizarea totală a pieței.

Rețeaua blockchain se bazează pe cercetări evaluate de colegi și se bazează pe un model de consens dovadă miză, în care participanții dețin moneda ADA în cadrul rețelei și, prin urmare, primesc recompense. Hoskinson susține că întreaga rețea folosește doar 6 GWh de energie anual, o mică parte din ceea ce consumă Bitcoin. Cardano face curte în mod activ cu Tesla pentru a adopta ADA peste BTC.

 

Polkadot (DOT)

La fel ca Cardano, Polkadot provine de la un alt cofondator Ethereum (Gavin Wood), care a decis să încerce o abordare diferită. Polkadot a crescut, de asemenea, în valoare până în acest an, în creștere de aproape cinci ori din prețul de la începutul anului 2021, și este unul dintre cei mai buni 10 performanți în criptomonede în funcție de capitalizarea pieței.

Polkadot este conceput ca o rețea cu mai multe lanțuri care poate acoperi decalajul dintre diferite blockchains și se bazează pe un model nominal de dovadă de miză (NPoS), care se bazează pe păstrarea monedelor în rețea, mai degrabă decât pe exploatarea cu consum intensiv de energie.

Stelar (XLM)

Stellar Lumens (XLM) este o altă criptomonedă de lungă durată care a beneficiat de câștigurile de pe piața din 2021, crescând de aproape cinci ori în valoare de la începutul anului.

Modelul unic de consens al XLM pentru validarea tranzacțiilor este eficient din punct de vedere energetic, necesitând doar un număr mic de noduri distribuite pentru confirmare.  XLM nu are cerințele enorme de energie ale unor rețele blockchain, motiv pentru care ar putea fi utilizat pentru proiecte mari – de exemplu, Ucraina intenționează să își construiască moneda digitală națională pe tehnologia XLM.

 

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 14:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Sept. 2021, 14:35 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Într-o parcare din capitala thailandeză Bangkok, lăstari verzi răsar din acoperișurile taxiurilor colorate.

Restricțiile dure din Covid-19 din Thailanda au lăsat liniștite străzile agitate ale orașului, iar șoferii de taxi au rămas fără ocupație.

Din această cauză, mulți șoferi au părăsit orașul pentru a merge în satele lor de origine, lăsând în urmă așa-numitele cimitire de taxiuri.

Acum, o companie a decis să folosească acoperișurile vehiculelor inactive ca mici parcele de legume, pe care speră să le poată ajuta să hrănească șoferii care nu lucrează și alți angajați.

Muncitorii de la Cooperativa de taxi Ratchaphruek au construit grădinile în miniatură întinzând căptușelile negre de coșuri pe rame de bambus și acoperindu-le cu sol. Apoi au plantat o varietate de culturi, inclusiv ardei iute, castraveți și dovlecei.

Se speră că, după ajutarea șoferilor, orice mâncare rămasă poate fi vândută pe piețele locale.
Comerțul cu taxiuri din Bangkok se bazează în mod normal pe turism, dar restricțiile stricte la intrarea în țară au adus țara în impas.

“Aceasta este ultima noastră opțiune”, a declarat Thapakorn Assawalertkun, unul dintre proprietarii companiei, pentru agenția de știri AFP, adăugând că multe dintre vehicule mai aveau încă împrumuturi mari.

“Cultivarea legumelor deasupra acoperișurilor nu va deteriora taxiurile, deoarece cele mai multe dintre ele au fost deja deteriorate la reparații. Motoarele sunt rupte, anvelopele sunt decolate. Nu se poate face nimic”, a spus el.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală