Bani.md

Vrei un nou început în 2020?! TOPUL celor mai BINE PLĂTITE locuri de muncă vacante înregistrate la început de an

Vrei un nou început în 2020?! TOPUL celor mai BINE PLĂTITE locuri de muncă vacante înregistrate la început de an

Începuturile de an sunt și pentru schimbări, în cazul în care situația actuală nu este cea care să te mulțumească. 

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă despre cele mai plătite joburi pe piața muncii la 15 ianuarie 2020, conform declarațiilor agenților economici. Locurile de muncă disponibile, pot fi accesate atît de femei, cît și de bărbați. Doritorii sunt îndemnați să acceseze Topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (conform declarațiilor agenților economici) și să aplice CV-ul pentru ofertele corespunzătoare din listă accesând portalul www.angajat.md sau adresîndu-se la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Care sunt acestea, vedeți în continuare:

Vrei un nou început în 2020?! TOPUL celor mai BINE PLĂTITE locuri de muncă vacante înregistrate la început de an

Vrei un nou început în 2020?! TOPUL celor mai BINE PLĂTITE locuri de muncă vacante înregistrate la început de an

Vrei un nou început în 2020?! TOPUL celor mai BINE PLĂTITE locuri de muncă vacante înregistrate la început de an

INDICII CĂ TREBUIE SĂ SCHIMBI LOCUL DE MUNCĂ

Cum cea mai mare parte a timpului ne-o petrecem la locul de muncă, nemulțumirile legate de acesta ne afectează destul de profund. Dacă sunt suficient de serioase pentru a atrage o schimbare sau pot fi transformate, poți află din indiciile următoare. 

Nu te înțelegi cu șeful

Dacă înțelegerea cu șeful se referă la echipa pe care o formați în vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu, într-adevăr neînțelegerea dăunează muncii.

Prin urmare este firesc să soliciți o discuție în care să stabiliți termenii colaborării pentru că tu să îți poți derula sarcinile și împreună să va atingeți obiectivele.

Dacă însă neînțelegerile sunt prin prisma personală în care fie tu crezi că el nu ia decizii cum ar trebui, fie ai impresia că nu te place suficient sau că e prea dur, atunci ia în calcul că majoritatea șefilor așa sunt.

Prin urmare, schimbarea locului de muncă nu este neapărat o varianta, încearcă mai degrabă o schimbare a atitudinii tale. Mai mult, nu lua totul personal.

 Te-ai săturat de rutină

Odată ce îndeplineșți timp îndelungat aceleași sarcini, multe devin automatisme, iar provocările scad că număr. Prin urmare, în timp ce tu te perfecționezi în ceea ce faci, devenind tot mai eficientă, îți scade interesul, neexistând noutate.

Dacă nu te atrage foarte tare ideea de a începe altceva de la zero pentru că, la un moment dat, să ajungi în același punct, atrage tu noutatea.

Gândește-te la un proiect sau mai multe pe care să le propui fie echipei fie superiorilor, pe care le consideri benefice activității derulate și totodată sursă de provocare de care ai nevoie.

Dacă nu ții neapărat să generezi un proiect, poți solicită superiorului să îți atribuie alte taskuri sau, într-o firma mai numeroasă, poți ținti pentru o promovare. Soluții sunt destule, înainte de a te gândi să schimbi totul.

Nu te mai înțelegi cu colegii

Dacă este vorba despre o echipa numeroasă, cu siguranță există și colegi cu care te înțelegi. Dacă nu există, atunci se poate că problema să nu fie la ei.

Încearcă să fii mai deschisă și comunicativă, iar dacă există neînțelegeri, comunica-le asertiv. În felul acesta poți află sursă problemelor și poți acționa în direcția necesară.

Chiar și în firme mai mici, tot comunicarea este soluția, în special dacă derulezi o muncă de echipa. Dacă în schimb ai o activiate precum cea de teren, prezența colegilor nu este atât de copleșitoare încât să atragă după sine o demisie.

În plus, întrebarea relevanță este „îți place ce faci?“. Dacă da, relațiile umane sunt dinamice și merită să faci un efort pentru a îmbunătăți mediul de lucru și a continuă să faci ceea ce îți place.

Salariul nu te mai motivează

În cele mai multe cazuri, nu vei întâlni un șef care să vină să îți spună „cred că este momentul să te plătesc mai mult“. Dacă nu vei spune nimic, nu se va produce o schimbare.

Evaluează-te singură înainte de a discuta cu superiorul tău, pentru a avea toate argumentele care să susțînă cererea ta.

Dacă este necesar, găsește alte sarcini pe care ți le poți asumă pentru a justifică o mărire salarială. Negociază înainte de a abandona nava.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000