Webinar-ul la care vei afla cum să te asiguri să nu primești un produs contrafăcut, atunci când îl comanzi online

În contextul creșterii vânzărilor în mediul on-line urmare a unor restricții de vânzare impuse de autorități pentru combaterea pandemiei de COVID-19, Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) de comun cu Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) recomandă consumatorilor să fie mai vigilenți și să se asigure că produsele livrate nu sunt contrafăcute.

În contextul creșterii vânzărilor în mediul on-line urmare a unor restricții de vânzare impuse de autorități pentru combaterea pandemiei de COVID-19, Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) de comun cu Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) recomandă consumatorilor să fie mai vigilenți și să se asigure că produsele livrate nu sunt contrafăcute.

În acest sens, APCSP invită consumatorii interesați de siguranța achizițiilor online să urmărească Webinar-ul  – „Aspecte de contrafacere în mediul online”, la data de 15 mai 2020, ora 11:00 pe pagina de Facebook a Agenției accesând aici.

Având în vedere că în perioada stării de urgență în adresa agenției au fost recepționate nenumărate apeluri și preluate mai multe sesizări din partea cetățenilor privind produsele contrafăcute.

Implementarea politicii statului în domeniul protecției consumatorilor și eradicării fenomenului plasării pe piață a produselor contrafăcute, de calitate necorespunzătoare sau periculoasă reprezintă o prioritate pentru APCSP și în anul 2020.

În perioada anului 2019 au fost înregistrate aproximativ 70 de sesizări, fiind interzise spre comercializare 3378 de unitățidin cauza identității sau similitudinii cu marca înregistrată și a identității ori similitudinii produselor sau serviciilor acoperite de semn și de marcă.

Conform datelor, topul produselor identificate ca având utilizată marca comercială ilegal sunt: bateriile, îmbrăcămintea, încălțămintea, accesoriile pentru automobile, parfumurile și cosmeticele de uz personal.

Potrivit prevederilor art. 97 Cod Contravențional, utilizarea ilegală a mărcii  se sancționează cu amendă de la 3000 la 4500 lei aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 6000 la 9000 lei aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau, în ambele cazuri, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore. 

Alte stiri

Tesla se apropie de un nou record trimestrial în ceea ce privește vânzările

Tesla este pe punctul de a atinge un nou record trimestrial în ceea ce privește vânzările de mașini, fapt ce i-au putea aduce lui Elon Musk al patrulea bonus de câteva miliarde de dolari de anul acesta, notează CNN.

Documente desecretizate: Băncile din țară ar fi fost devalizate și după 2014, chiar și în administrare specială

Cele trei bănci comerciale - Banca de Economii, Unibank și Banca Socială din Republica Moldova ar fi fost devalizate și după furtul miliardului din 2014.

Închisoare pe 18 ani pentru miliardarul chinez care a criticat modul în care Xi Jinping a gestionat pandemia de coronavirusul

Ren Zhiqiang, un magnat imobiliar, cu legături strânse cu înalți oficiali chinezi, a dispărut în martie după ce ar fi scris un eseu dur în luna aceea, criticând răspunsul lui Xi la epidemia de coronavirus. Ulterior a fost acuzat de infracțiuni legate de corupție.

„Business-ul cu cea mai rapidă creștere pe timp de COVID”: Un startup din SUA îi ajută pe proprietari să dea afară chiriașii restanțieri

Criza creată de COVID-19 a generat milioane de chiriași restanțieri în Statele Unite, mulți aflându-se în situația în care pot fi dați afară de pe o zi pe alta, scrie Business Insider.

Ultimele ȘTIRI

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Mobiasbanca-OTP Group înregistrează o creștere a creditării persoanelor fizice

În contextul pandemiei și scăderii dramatice a economiei, activitatea Mobiasbanca - OTP Group S.A. este stabilă, înregistrând profit și un nivel sa...

Vezi toate știrile