Windows 11: elemente similare cu cele ale sistemului oferit de Apple! Tot ce trebuie să știi despre noul sistem

25 Iun. 2021, 11:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Iun. 2021, 11:22 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Gigantul tehnologic Microsoft a anunțat ieri, 24 iunie, următoarea versiune sistemului său de operare desktop.

Windows 11 va fi lansat publicului până la sărbători, cel mai probabil la sfârșitul lunii noiembrie.

De săptămâna viitoare va fi prezentată o actualizare gratuită pentru utilizatorii Windows 10.

Ideea generală din spatele designului noii versiuni este să determine utilizatorii să simtă „un sentiment incredibil de calm” și va deveni mai rapid.

O caracteristică surpriză aici este că acum vei putea rula și aplicații Android pe Windows. Aceste aplicații vor părea a fi aplicații native care pot fi integrate, de exemplu, în bara de activități. Ele se vor regăsi în magazinul Microsoft reproiectat.

Datorită Auto HDR, Microsoft promite o grafică mai bună, o caracteristică care este deja disponibilă pe Xbox. Mii de jocuri, spune Microsoft, vor fi îmbunătățite automat cu Auto HDR pe Windows 11. În plus, compania susține că, datorită unui nou API de stocare în Windows 11, jocurile vor putea încărca rapid activele jocului fără a împiedica CPU ( dar va fi nevoie de un computer compatibil pentru a face acest lucru).

Așa cum era de așteptat, va exista și un nou magazin Microsoft, despre care Panay a spus că a fost construit de la bază, în special pentru a performa la capitolul viteză.

În noul windows vom observa elemente similiare cu cele ale sistemului oferit de Apple.

Schimbările încep, însă, chiar cu meniul de Start. Acesta se va muta central. „Snap Lay-outs” eficientizează multitasking-ul, iar „Windows widgets” aduce actualitatea la tine.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală