Ziua Vinului 2020 nu va fi sărbătorită în PMAN, ci altfel. Organizatorii vin cu precizări (VIDEO)

Ziua Națională a Vinului din acest an nu va fi sărbătorită în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), așa cum era marcată tradițional, ținând cont de criza sanitară globală.

Ziua Națională a Vinului din acest an nu va fi sărbătorită în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), așa cum era marcată tradițional, ținând cont de criza sanitară globală.

Astfel, în PMAN și pe străzile adiacente nu vor fi instalate în acest an standurile producătorilor vinicoli, care în anii trecuți adunau peste 100 000 de mii de oameni  și mii de turiști străini.

Totuși, Ziua Națională a Vinului va fi marcată într-un mod mai deosebit, sub genericul „Eu deVIN sărbătoare”, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. În mediul virtual va fi făcută o trecere în revistă a succeselor înregistrate în cei 19 ani de când este organizată Ziua Vinului și care a propulsat ca această sărbătoarea să devină eveniment celebrat la nivel mondial.

Organizatorii evenimentului îndeamnă cetățenii, oriunde s-ar afla că pot participa la acest eveniment.  

În acest an, cea mai reprezentativă sărbătoare a sectorului vitivinicol din țară va face o retrospectivă a celor mai importante momente a celor 19 ani, susțin organizatorii..

Precizăm că, Ziua Vinului va fi sărbătorită în perioada 3-4 octombrie.

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile