„Teatru pentru toți copiii” a adus magia poveștilor și basmelor românești în viața micuților din Moldova

07 Iul. 2023, 13:02
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
07 Iul. 2023, 13:02 // Actual //  MD Bani

Asociația Tinerilor din Regiunea Nord-Est a încheiat cu succes proiectul „Teatru pentru toți copiii”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

În cadrul acestui proiect, Asociația Tinerilor din Regiunea Nord-Est a organizat 16 spectacole de teatru, aducând magia și bucuria teatrului în viața copiilor din Republica Moldova.

Spectacolele selectate pentru această inițiativă au inclus „Aventurile cu dl Goe”, „Povestea lui Harap Alb”, „Sarea în bucate” și „Capra cu trei iezi”. Acestea au fost puse în scenă în localitățile Hâncești, Molovata Veche, Ustia, Varnița, Calfa, Glodeni, Pelinia, Gribova, Drochia, Hâncești, Țarigrad și Bardar.

Prin implementarea acestui proiect, organizatorii au reușit cu succes să îndeplinească obiectivul general al proiectului, mai exact, să ofere acces la cultură pentru toți copiii din mediul rural, precum și celor din mediul urban din Republica Moldova

Desfășurate în perioada 12-26 iunie curent, în fiecare zi au avut loc câte două spectacole. Pentru a asigura accsul unui public cât mai larg, acestea au fost transmise în direct pe postul de televiziune Rlive TV.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Astfel, fiecare producție teatrală a fost disponibilă atât în sala de spectacol, cât și pe micile ecrane. Prin intermediul Rlive TV, cele 16 spectacole au fost vizionate de aproximativ 150 000 de persoane, oferind astfel o audiență extinsă și aducând magia teatrului în viața copiilor din Republica Moldova.

Toate spectacolele au beneficiat de promovare prin difuzarea de spoturi publicitare și știri de eveniment, difuzate pe postul de televiziune Rlive TV.

„Proiectul „Teatru pentru toți copiii” a reprezentat un succes remarcabil, atragând atenția asupra importanței teatrului și oferind o experiență culturală deosebită copiilor din diverse localități din Republica Moldova. Prin asigurarea accesului la cultură, contribuim la păstrarea identității limbii române în rândul cetățenilor de peste Prut, precum și a tradițiilor și obiceiurilor, insuflate prin intermediul poveștilor și basmelor, care se regăsesc în piesele de teatru”, menționează prganizatorii.

Efortul Asociației Tinerilor din Regiunea Nord-Est, susținut financiar de Departamentul pentru Realația cu Republica Moldova, a contribuit la succesul acestui proiect și la oferirea unei experiențe de neuitat copiilor din Republica Moldova.

Realitatea Live

13 Mai 2024, 10:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Mai 2024, 10:23 // Actual //  Lupu Eduard

József Váradi, CEO-ul companiei aeriene Wizz Air, a sugerat posibilitatea oferirii de zboruri către părți ale Chinei în viitorul apropiat. Această declarație vine în contextul unei creșteri semnificative a implicării financiare a companiei în China și a primirii de avioane Airbus de la fabrica din Tianjin, China.

Într-un interviu acordat CGTN Europe, Váradi a fost întrebat despre posibilitatea ca Wizz Air să ofere zboruri către orașe precum Shanghai sau Beijing cu noile sale avioane A321 neo. Deși a recunoscut că distanța ar putea reprezenta o provocare pentru avioanele din flota actuală, el a subliniat că compania nu exclude complet această opțiune.

„Aș spune că China va deveni accesibilă, nu în totalitate, dar în părți, pentru Wizz Air”, a declarat Váradi.

El a subliniat importanța tot mai mare a Chinei pentru companie, menționând că 62 din cele 208 de avioane ale flotei Wizz Air sunt finanțate de instituții financiare chineze, iar alte 19 se vor alătura flotei în viitor.

„Avem o treime din flotă finanțată în China și din China”, a subliniat CEO-ul Wizz Air.

Această dezvăluire sugerează o expansiune semnificativă a operațiunilor companiei în viitorul apropiat, într-o piață emergentă și în continuă dezvoltare precum China.

Compania aeriană low-cost Wizz Air  și-a reluat zborurile din Republica Moldova, începând cu luna 14 decembrie 2023, prin introducerea a trei destinații din Europa. Este vorba de Roma, Milano și Londra.

Wizz Air s-a retras din Republica Moldova în martie 2023 pe fundalul riscurilor de securitate, iar baza operațională  a Wizz Air de la Chișinău a fost închisă începând din 1 decembrie 2022 pentru o perioadă nedeterminată.

Low costul Wizz Air a fost înființată în 2003 și este cunoscută pentru serviciile sale de zboruri la prețuri accesibile. Compania operează pe numeroase rute în întreaga Europă și este un jucător important pe piața zborurilor low-cost.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău