Agenția de Creație “TRIB”, planifică organizarea unui proiect social caritabil și cultural “TRENUL COLINDELOR”

14 Dec. 2023, 16:26
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
14 Dec. 2023, 16:26 // Slider //  MD Bani

Campania a dat start în data de 13 decembrie 2023 o dată cu începutul sărbătorilor de iarnă și finalizează împreună cu ultima sărbătoare iernatică din 20 ianuarie 2024.

Proiectul își propune să organizeze activități cultural-educaționale atât pentru cetățenii Republicii Moldova cât și pentru turiști, oferindu-le posibilitatea de a cunoaște tradițiile și obiceiurile iernatice.

Scopul proiectului:

  1. Promovarea tradițiilor și obiceiurilor sărbătorilor de iarnă dinRepublica Moldova;
  1. Promovarea Colindului și Colindatului în ceată de bărbați – element inclus în lista Patrimoniului cultural imaterial UNESCO;
  2. Crearea unui proiect social-caritabil;

Calendarul activităților pentru perioada decembrie 2023-2024:

  • 13 decembrie 2023: Inaugurarea trenului brandat de pe cursa Chișinău-Iași în care orice pasager va avea ocazia de a asculta povești audio despre tradițiile și obiceiurile sărbătorilor de iarnă din Republica Moldova. Trenul planifică să circule în perioada  13 decembrie 2023 – 20 ianuarie 2024, grăbiți-vă să “vă delectați” din spiritul sărbătorilor de iarnă.
  • 13 decembrie 2023 – 20 ianuarie 2024 : Tombola digitală – participă  în cadrul jocului online, care va oferi posibilitatea de câștigare 5 bilete pentru Trenul Colindelor ediția II.
  •   23 Decembrie 2023 – 17 Ianuarie 2024: Proiecție de filme autohtone, scurtmetraje  în tematica sărbătorilor de iarnă. Proiecțiile se vor derula în incinta Gării feroviare din mun. Chișinău, et.2.
  • Decembrie 2023 – Ianuarie 2024: Organizare giveaway-uri, fi-ți cu ochii pe noi și nu ratați cadourile dulci din partea proiectului “Trenul Colindelor”.

Vă invităm pe pagina noastră pentru a parcurge acest joc și a deveni parte din tombola proiectului.

Proiect organizat de Agenția de Creație TRIB.

Parteneri: CFM, RS Communication, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Teatrul Național Mihai Eminescu, Wellmein Producion, Markus Lawyer, Surorile Osoianu, Aesthetic Media, Mioritza Films, TroFilm Group.

Partener Media General: radio Zum 1 și ZUM 2.

Parteneri Media: Ea.md, rliveTV, realitatea, ZUGO.

Pentru mai multe detalii accesați pagina noastră de Facebook, Instagram și www.trenulcolindelor.md

Realitatea Live

23 Iul. 2024, 19:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2024, 19:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Banca Naţională a Ungariei (NBH) a redus marţi dobânda de politică monetară, cu 25 de puncte de bază, până la 6,75%, aşa cum se aşteptau majoritatea economiştilor intervievaţi de Reuters, care văd un spaţiu de manevră limitat pentru noi reduceri în a doua jumătate a anului, după 15 decizii consecutive de scădere a costului creditului, transmite Agerpres.

Începând din luna mai 2023 şi până în prezent, Banca Naţională a Ungariei a redus dobânda de bază cu 1.125 de puncte de bază, aducând-o la acelaşi nivel cu dobânda de politică monetară din România.

Nouă din cei 17 economişti intervievaţi de Reuters săptămâna trecută au declarat că mizează pe o reducere de 25 de puncte de bază a celei mai mari dobânzi de politică monetară din UE iar opt au spus că NBH va opta pentru menţinerea statu quo-ului.

“Piaţa valutară este îngrijorată că “porumbeii” de la NBH ar putea cere noi reduceri de dobândă în acest an sau că Guvernul ar putea face presiuni pentru reducerea costului creditului, având în vedere continua încetinire a economiei reale”, a declarat Antje Praefcke, economist la Commerzbank.

În jurul orei 12:07 GMT, forintul ungar, a doua cea mai slab performantă monedă din Europa Centrală în acest an, după coroana cehă, se tranzacţiona la un curs de 390,35 forinţi pentru un euro, o depreciere uşoară faţă de cursul de 390,15 forinţi pentru un euro înainte de anunţul NBH.

Precedentele deprecieri ale forintului au forţat banca centrală să reducă de urgenţă costului creditului, în luna octombrie 2022.

Săptămâna trecută, viceguvernatorul NBH, Barnabas Virag, a lăsat deschisă calea fie pentru o reducere de dobândă, fie pentru menţinerea statu quo-ului, însă economiştii au apreciat că inflaţia sub aşteptări şi recenta apreciere a forintului ar putea înclina balanţa în favoarea unei reduceri de dobândă.

Inflaţia de bază în Ungaria, care în primul trimestru a trecut de 25%, cel mai ridicat nivel din UE, a scăzut peste aşteptări până la 3,7% în luna iunie, de la un nivel de 4% în mai.

Chiar şi aşa, analiştii spun că spaţiul de manevră pentru noi reduceri de dobândă este unul limitat, şi prognozează că dobânda de bază va ajunge la 6,5% la finele lui 2024, ceea ce ar sugera doar o reducere de 25 de puncte de bază pe parcursul celui de-al doilea semestru.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău