Anul acesta Moș Crăciun își umple desaga la Librarius!

14 Dec. 2021, 11:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Petru Cosoi
14 Dec. 2021, 11:35 // Actual //  Petru Cosoi

Numărătoarea inversă a Crăciunului a început!  Când vine luna Decembrie, Moș Crăciun pregătește totul ca să puteți primi cadouri: antrenează renii, verifică jucăriile, luminițele și neapărat își ia ochelarii și citește scrisorile pe care le-a adunat, cu multă grijă, de la voi.

Dacă ați transmis scrisoare Moșului și vă numărați pe lista celor cuminți, vă îndemnăm să alegeți cadoul perfect pe www.librarius.md și să beneficiați de o reducere de -22% la fiecare a doua unitate.

Spiridușii au ales cu atenție cărți din diverse domenii: dezvoltare personală, psihologie, artă, literatură artistică, enciclopedii, jocuri și jucării și le-au ascuns pe rafturile librăriilor Librarius!

Pentru cei care au fost cei mai cuminți în acest an, pentru fetițele care au găsit de câteva ori rujul mamei, dar l-au pus cu atenție la loc, spiridușii au pregătit cele mai frumoase păpuși LOL și Kindi Kids, jucării și sketchbook-uri Nebulous Stars, seturi de creație, creioane colorate și cărți cu autocolante.

Pentru cei mai neînfricați și curajoși, spiridușii au pregătit cele mai interesante jocuri și jucării – figurine Goo Jit Zu și Wooblies, Transformers și roboți. Cărțile despre micii eroi, cele cu aventuri, enciclopedii, poveștile, la fel așteaptă să-și facă loc în bibliotecă.

Nu au fost trecuți cu vederea nici amatorii de jocuri de societate și puzzle-uri. Aceste cadouri, cu siguranță, vor fi o opțiune ideală pentru cei cu minte ageră, și vor face clipele petrecute în familie mult mai distractive și relaxante.

Lăsați-vă inspirați de recomandări magice.

Alegeți cadouri pentru cei dragi în librăriile Librarius și dăruiți-le cu dragoste!

P.

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău