Anul acesta Moș Crăciun își umple desaga la Librarius!

14 Dec. 2021, 11:35
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
14 Dec. 2021, 11:35 // Actual //  MD Bani

Numărătoarea inversă a Crăciunului a început!  Când vine luna Decembrie, Moș Crăciun pregătește totul ca să puteți primi cadouri: antrenează renii, verifică jucăriile, luminițele și neapărat își ia ochelarii și citește scrisorile pe care le-a adunat, cu multă grijă, de la voi.

Dacă ați transmis scrisoare Moșului și vă numărați pe lista celor cuminți, vă îndemnăm să alegeți cadoul perfect pe www.librarius.md și să beneficiați de o reducere de -22% la fiecare a doua unitate.

Spiridușii au ales cu atenție cărți din diverse domenii: dezvoltare personală, psihologie, artă, literatură artistică, enciclopedii, jocuri și jucării și le-au ascuns pe rafturile librăriilor Librarius!

Pentru cei care au fost cei mai cuminți în acest an, pentru fetițele care au găsit de câteva ori rujul mamei, dar l-au pus cu atenție la loc, spiridușii au pregătit cele mai frumoase păpuși LOL și Kindi Kids, jucării și sketchbook-uri Nebulous Stars, seturi de creație, creioane colorate și cărți cu autocolante.

Pentru cei mai neînfricați și curajoși, spiridușii au pregătit cele mai interesante jocuri și jucării – figurine Goo Jit Zu și Wooblies, Transformers și roboți. Cărțile despre micii eroi, cele cu aventuri, enciclopedii, poveștile, la fel așteaptă să-și facă loc în bibliotecă.

Nu au fost trecuți cu vederea nici amatorii de jocuri de societate și puzzle-uri. Aceste cadouri, cu siguranță, vor fi o opțiune ideală pentru cei cu minte ageră, și vor face clipele petrecute în familie mult mai distractive și relaxante.

Lăsați-vă inspirați de recomandări magice.

Alegeți cadouri pentru cei dragi în librăriile Librarius și dăruiți-le cu dragoste!

P.

Realitatea Live

28 Mai 2024, 16:41
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Mai 2024, 16:41 // Actual //  bani.md

Chișinăul a găzduit cea de-a 10-a ședință operativă a HUB-ului de Securitate al UE, un eveniment cu tematica principală axată pe sistemele IT de mari dimensiuni în domeniul justiției și afacerilor interne. Evenimentul a reunit oficiali de rang înalt și experți în securitate din cadrul Uniunii Europene și Republicii Moldova, printre care se numără Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, și Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, care au venit cu un cuvânt de deschidere.

„Dacă până acum Republica Moldova s-a aliniat în domeniul armonizării legislative în pas cu sistemele IT de mari dimensiuni ale UE, acum avem deja specialiștii ai EU Lisa prezenți în țara noastră, iar acest lucru pe de o parte înseamnă o si mai mare apropiere a țării noastre față de UE, și pe de altă parte arată încrederea acordată de agențiile Europene, autorităților din țara noastră”, a precizat în discursul său ministrul Afacerilor Interne.

Cu un mesaj a venit și ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

„Pentru eficientizarea implementării politicilor UE în domeniul justiției și afacerilor interne, au fost create sisteme informatice, care sunt gestionate de eu-LISA, Agenția Uniunii Europene pentru Gestionarea Operațională a Sistemelor Informatice la Scară Largă în Spațiul de Libertate, Securitate și Justiție. Bunăoară, datorită bunei funcționări a sistemelor gestionate de eu-LISA, cetățenii Uniunii pot călători liber în toate statele membre ale UE, fără a compromite securitatea Europei. În contextul statutului Republicii Moldova de țară candidată la UE, Uniunea Europeană va acorda Moldovei suportul necesar, inclusiv în integrarea celor mai bune soluții IT în domeniul justiției și afacerilor interne”, a precizat Mažeiks.

Această ședință operativă a fost, potrivit MAI, o oportunitate esențială pentru Republica Moldova de a discuta și de a stabili parteneriate cu experții europeni în vederea integrării și optimizării sistemelor IT de mari dimensiuni. Aceste sisteme sunt fundamentale pentru consolidarea securității interne și gestionarea eficientă a frontierelor Republicii Moldova.

În cadrul întâlnirii, Republica Moldova a prezentat stadiul actual al propriilor sisteme IT de mari dimensiuni și a infrastructurii aferente, discutând așteptările și provocările în contextul integrării cu sistemele europene. De asemenea, au fost abordate subiecte precum managementul identității biometrice și reziliența infrastructurii critice IT și de comunicații.

Pentru mai multe detalii privind evoluția activităților HUB-ului de Securitate al UE, vizitați platforma https://maisigurinue.md.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău