Anunţ-bombă! Şefii FSB și GRU știu că războiul din Ucraina este pierdut: „Pregătesc o Rusie post-Putin”

22 Mai 2022, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Mai 2022, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

Oficiali de rang înalt de la Moscova cred că războiul din Ucraina este pierdut şi se pregătesc pentru o Rusie fără Vladimir Putin la conducere, susţine un expert în securitate, potrivit Insider. Christo Grozev, expert în securitate în grupul de investigație Bellingcat, a declarat că oficiali cu influenţă din cadrul serviciilor de informații FSB și GRU sunt convinşi că liderul de la Kremlin pierde controlul asupra puterii.

Şefii serviciilor secrete de la Moscova cred că războiul din Ucraina este deja pierdut şi se pregătesc pentru o Rusie fără Vladimir Putin, a declarat Christo Grozev, expert în securitate în grupul de investigație Bellingcat.

Elita informată din cadrul forțelor de securitate înțelege că războiul este pierdut. Mai mulți oficiali de la FSB și GRU se pregătesc pentru o Rusie post-Putin. Unii dintre ei caută o ocazie de a-și scoate familiile din Rusia, a declarat Cristo Grozev.

Potrivit lui Cristo Grozev, pentru a avea şanse la câştigarea războiului pe care l-a declanşat, Putin ar trebui să decreteze o mobilizare generală. Numai că acest lucru ar putea provoca nemulţumirea populaţiei şi ar duce la o explozie de nemulțumire în societate.

Șansele ca tiranul rus să declanșeze o lovitură nucleară scad, deoarece liderii armatei îi vor refuza să-i execute ordinul.

Unii apropiați ai lui Putin îl presează pe Putin să folosească arme nucleare sau chimice, a adăugat Grozev, dar alții spun că „deja este prea mult” și că „este mai bine să nu irosim încă 10.000 de vieți ale soldaților și ofițerilor noștri”.

Crito Grozev mai spune că oficialii de securitate din cadrul FSB – Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, știu câți soldați ruși au murit și cred că Putin își pierde puterea. „Sunt acele forțe de securitate care cunosc pericolele pentru regim și ei înșiși își pregătesc acum viitorul”, a spus el.

Grozev, care face parte din grupul de jurnalişti de investigaţie Bellingcat, a declarat că una sau mai multe dintre cele „cinci mâini” necesare pentru lansarea armelor nucleare ale Rusiei ar putea sfârși prin a-l sfida pe Putin.

Săptămâna trecută, șeful serviciilor secrete militare din Ucraina a declarat că o lovitură de stat pentru a-l înlătura pe Putin este deja în desfășurare. „Este imposibil să o oprim”, a spus generalul-maior Kirilo Budanov. Mai mulți oficiali occidentali spun că Rusia, care se confruntă cu eșecuri militare, își pierde din încredere pe măsură ce războiul din Ucraina continuă.

Și acest refuz va declanșa, cel mai probabil, o lovitură de stat, pentru că după refuzul de a respecta ordinul regelui, totul se va prăbuși foarte repede. Dacă Putin decide să dea un ordin de utilizare a armelor nucleare, el trebuie să fie sigur că toată lumea de-a lungul lanțului va îndeplini acest ordin”.

Dacă o persoană nu se conformează, Grozev spune că acesta va fi un „semnal de insubordonare” care ar putea duce la „moartea lui Putin”. Deci, până când nu va fi sigur că toată lumea se va conforma, nu va da acest ordin. Între timp pe toată perioada războiului, Putin și-a propus să fie văzut în public cu un oficial care poartă servieta nucleară, scrie Metro.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

06 Feb. 2023, 11:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Feb. 2023, 11:38 // Actual //  Lupu Eduard

Kiril, care a devenit patriarhul ortodox al Rusiei, iar apoi un susţinător apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a lucrat sub numele de cod ”Mihailov” – în anii ’70 – pentru KGB, serviciul de informaţii externe al Uniunii Sovietice, în timpul Războiului Rece, dezvăluie cotidienele elveţiene Le Matin Dimanche şi Sonntagszeitung, care citează arhive declasificate, citat de Newsinfrance.

O fişă – întocmită de către poliţia federală – ”confirmă că «monseniorul Kiril»”, cum este numit în acest document, ”face parte din KGB”, spionajul URSS.

Cele două publicaţii au consultat fişa la Arhivele federale elveţiene.

La începutul anilor ’70, patriarhul, care susţine cu fervoare invazia Ucrainei de către Rusia, trăia la Geneva, unde reprezenta în mod oficial Patriarhia de la Moscova pe lângă Consiliul Ecumenic al Bisericilor (COE).

Misiunea lui Kiril – al cărui nume de cod era ”Mihailov” – era de a influenţa acest Consiliu, în care KGB s-a infiltrat în anii ’70 şi ’80.

Obiectivul sovieticilor era să determine instituţia de la Geneva să denunţe Statele Unite şi pe aliaţii acestora şi să le tempereze criticile împotriva lipsei libertăţii religioase în URSS, scriu cele două cotidiane, care subliniază că Buserica Ortodixă Rusă ”refuză să facă vreun comentariu despre activitatea de spionaj a lui Chiril la Geneva”.

Consiliul Ecumenic al Bisericilor declară celor două ziare că ”nu deţine informaţii” despre acest subiect.

Le Matin Dimanche l-a intervievat pe nepotul patriarhului, Mihail Gundiaev, care i-a succedat în calitate de reprezentant al Patriarhiei de la Moscova la Geneva, care spune că unchiul său ”nu era un agent, chiar dacă era supus controlului strict al KGB”.

Iar acest lucru ”nu a afectat sinceritatea angajamentului său în activitatea ecumenică pe lângă alte biserici”, subliniază el.

”El a venit de cel puţin 43 de ori în Elveţia”, scrie Le Matin Dimanche, care precizează că ”în afară de venirea sa la schi – unde în 2007, şi-a rupt piciorul pe o pistă elveţiană -, diplomaţia religioasă, spionajul şi finaţele l-au readus neîncetat pe Chiril în Alpi sau pe malul Lacului Leman”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău