Apocalipsa în Rusia! Populația disperată golește rafturile magazinelor. Cumpără sare, zahăr, ulei și hrișcă

10 Mart. 2022, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Mart. 2022, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

În sudul Federației Ruse au fost introduse restricții la achiziția produselor alimentare. Pe rețelele sociale, locuitorii din Rostov, Krasnodar și Volgograd postează fotografii cu rafturile goale ale supermarketurilor. Cumpărătorii achiziționează zahăr, sare, ulei de floarea soarelui și hrișcă, scrie filiala Radio Europa Liberă din Caucaz.

În regiunea Rostov, potrivit presei locale, mai multe lanțuri comerciale de vânzare cu amănuntul au restricționat cantitatea de zahăr vândută unei singure persoane – nu mai mult de 10kg.

„Rușii au trecut prin ia multe crize și amintirile anilor trecuți se fac simțite. Aceasta este o psihoză de masă care ar trebui să se sfârșească în curând. Acum autoritățile ar trebui să explice acest lucru populației, dar politica de informare a țării este precară”, a declarat Tatiana Krashennikova, președintele organizației publice Rostov, Uniunea Inițiativelor Publice, pentru Caucaz.

Potrivit datelor Rosstat, din 4 martie, comparativ cu sfârșitul anului trecut, cele mai mari prețuri în Krasnodar au fost înregistrate la varză (cu 15%), morcovi (9%), hrișcă (6%). și zahăr (5%). La Adygea, creșterea prețurilor s-a remarcat la varză (24%), morcovi (13%), unt, ceapă și pâine (8% fiecare), precum și zahăr (aproape 5%).

Magazinul Metro a impus restricții la vânzarea produselor companiei Coca-Cola care părăsește piața rusă. Rafturile goale cu zahăr pot fi văzute în unele supermarketuri seara, dar, de regulă, mărfurile sunt așezate din nou dimineața.

Ramzan Kadyrov, liderul cecen a cerut locuitorilor republicii „să cultive legume în grădină”. El a menționat că „nu se știe care vor fi urmările sancțiunilor”, iar acesta este „abia începutul”.

Președintele Daghestanului, Muhammad Mairanov, a făcut un apel către antreprenorii republicii să nu umfle prețurile. El a numit vremurile prin care trece societatea acum „grele” și a remarcat că „antreprenorii fără scrupule majorează prețurile și fac viața foarte dificilă pentru întreaga populație”.

Realitatea Live

03 Mart. 2024, 10:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mart. 2024, 10:00 // Actual //  Lupu Eduard

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică piața muncii în Republica Moldova este diversă or, există domenii unde numărul femeilor este cel mai mare. 10 sectoare în care femeile reprezintă o majoritate covârșitoare a angajaților:

 1. Producția de îmbrăcăminte – 89%: Industria confecțiilor este un domeniu în care femeile sunt bine reprezentate, contribuind semnificativ la procesul de producție.
 2. Asistență socială – 86%: Sectorul asistenței sociale oferă un cadru propice pentru angajarea femeilor dornice să sprijine și să ajute comunitatea.

3.  Asistență medicală – 84%: Sănătatea este un domeniu vital și femeile sunt implicate în mod activ în furnizarea îngrijirilor medicale esențiale.

 1. Poștă și livrare – 79%: Industria poștei și a serviciilor de livrare reprezintă un alt domeniu în care femeile dețin o pondere semnificativă în ceea ce privește forța de muncă.
 2. Biblioteci, arhive, muzee – 79%: Cultura și educația sunt domenii în care femeile se remarcă prin contribuțiile lor în conservarea și promovarea patrimoniului cultural.
 3. Educație – 77%: Femeile sunt larg reprezentate în sistemul de învățământ, ocupând diverse poziții, de la profesori la personal administrativ.
 4. Prelucrare piele – 77%: Industria prelucrării pielii oferă oportunități de angajare pentru femeile care sunt pricepute în arta lucrului manual.
 5. Activități juridice și contabile – 74%: Sectorul juridic și cel contabil sunt domenii în care femeile aduc expertiză și profesionalism.
 6. Turism – 72%**: Industria turismului oferă numeroase oportunități de angajare pentru femeile interesate de servicii în domeniul ospitalității și turismului.
 7. Sectorul financiar – 71%: Femeile sunt bine reprezentate în sectorul financiar, ocupând poziții de la contabili și auditori la manageri de investiții.

Pe de altă parte, există și sectoare în care prezența femeilor este mai scăzută. Iată cele mai puțin reprezentate 10 industrii:

 1. Producție de petrol și gaze – 6%
 2. Construcții – 13%
 3. Investigații și securitate – 13%
 4. Silvicultură – 15%
 5. Reparația și întreținerea mașinilor și echipamentelor – 16%
 6. Transport terestru – 18%
 7. Comerț cu transport – 18%
 8. Structuri metalice – 18%
 9. Colectarea și tratarea deșeurilor – 21%

10.Transport pe apă – 22%

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău