Apocalipsa în Rusia! Populația disperată golește rafturile magazinelor. Cumpără sare, zahăr, ulei și hrișcă

10 Mart. 2022, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Mart. 2022, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

În sudul Federației Ruse au fost introduse restricții la achiziția produselor alimentare. Pe rețelele sociale, locuitorii din Rostov, Krasnodar și Volgograd postează fotografii cu rafturile goale ale supermarketurilor. Cumpărătorii achiziționează zahăr, sare, ulei de floarea soarelui și hrișcă, scrie filiala Radio Europa Liberă din Caucaz.

În regiunea Rostov, potrivit presei locale, mai multe lanțuri comerciale de vânzare cu amănuntul au restricționat cantitatea de zahăr vândută unei singure persoane – nu mai mult de 10kg.

„Rușii au trecut prin ia multe crize și amintirile anilor trecuți se fac simțite. Aceasta este o psihoză de masă care ar trebui să se sfârșească în curând. Acum autoritățile ar trebui să explice acest lucru populației, dar politica de informare a țării este precară”, a declarat Tatiana Krashennikova, președintele organizației publice Rostov, Uniunea Inițiativelor Publice, pentru Caucaz.

Potrivit datelor Rosstat, din 4 martie, comparativ cu sfârșitul anului trecut, cele mai mari prețuri în Krasnodar au fost înregistrate la varză (cu 15%), morcovi (9%), hrișcă (6%). și zahăr (5%). La Adygea, creșterea prețurilor s-a remarcat la varză (24%), morcovi (13%), unt, ceapă și pâine (8% fiecare), precum și zahăr (aproape 5%).

Magazinul Metro a impus restricții la vânzarea produselor companiei Coca-Cola care părăsește piața rusă. Rafturile goale cu zahăr pot fi văzute în unele supermarketuri seara, dar, de regulă, mărfurile sunt așezate din nou dimineața.

Ramzan Kadyrov, liderul cecen a cerut locuitorilor republicii „să cultive legume în grădină”. El a menționat că „nu se știe care vor fi urmările sancțiunilor”, iar acesta este „abia începutul”.

Președintele Daghestanului, Muhammad Mairanov, a făcut un apel către antreprenorii republicii să nu umfle prețurile. El a numit vremurile prin care trece societatea acum „grele” și a remarcat că „antreprenorii fără scrupule majorează prețurile și fac viața foarte dificilă pentru întreaga populație”.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 12:42
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mart. 2023, 12:42 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Cea mai nouă companie aeriană românească, AirConnect, înființată în 2022, a început de luni, 27 martie, operarea de zboruri regulate, scrie StartupCafe.ro.

Zborurile vor fi atât interne, din București, către orașe precum Baia Mare, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș, cât și externe, din București și Cluj, către Budapesta.

Din luna iunie, vor fi operate noi rute, estivale, în străinătate și în România: între București și Dubrovnik și între Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Directorul General al Air Connect este Tudor Constantinescu. Potrivit HotNews.ro, Tudor Constantinescu este unul dintre cei care au pus bazele companiei Blue Air – Airline Management Solutions, care a preluat, în schimbul a 6 milioane de lei românești, brandul şi activitatea Blue Air, primind şi licenţa pentru transport aerian. El și Luciana Păunescu şi-au vândut acţiunile, apoi, alături de alţi patru investitori privaţi, Constantinescu a pus bazele AirConnect.

În 2022, AirConnect a operat zboruri charter către Grecia, Turcia, în parteneriat cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacanțe.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău