Au luat și recordul Guiness! Cine sunt americanii care vând cartofi prăjiți la 200$ per porție. Cât aur presară (FOTO)

21 Iul. 2021, 11:11
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iul. 2021, 11:11 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Restaurantul Serendipity 3, din New York, a stabilit marți un nou record mondial Guinness pentru realizarea celor mai scumpi cartofi prăjiți din lume. Cartofii prăjiți sunt vânduți la un preț exagerat – aceștia ajung la 200 de dolari. Totuși, prețul poate fi argumentat, felul de mâncare este pregătit într-un mod special.

Felul de mâncare a fost conceput în cinstea Zilei naționale a cartofilor prăjiți, iar acum acesta este disponibil pentru oricine dorește să plătească suma de 200 de dolari.

Bucate sunt numite Creme de le Creme Pommes Frites. Clienții vor primi o porție de cartofi prăjiți de înaltă calitate, ce au fost înăbușiți în șampanie Dom Pérignon, după care au fost gătiți cu grăsime de gâscă pură din sud-vestul Franței și condimentați cu fulgi de sare cu trufe.

De asemenea, cartofii sunt prăjiți în ulei de trufe și acoperiți cu brânză Pecorino Tartufello rasă, care este presărată cu trufe negre. Mâncarea se servește cu un sos Mornay care include unt de trufe negre și brânză elvețiană cu trufe Gruyère.

În cele din urmă, cartofii prăjiți sunt presarăți cu pudră de aur comestibilă de 23 de karate și sunt serviți pe un platou de cristal.

Mâncarea a fost propusă de Chef Joe Calderone, directorul creativ al Serendipity3, și Frederick Schoen-Kiewert, bucătarul executiv al restaurantului.

Și, desigur, prezentarea este esențială, motiv pentru care felul de mâncare este servit pe o farfurie arabescă din cristal Baccarat, cu un castron potrivit pentru a transporta sosul.

Conform politicii Guinness World Records, felul de mâncare trebuie să fie disponibil pentru cumpărare și un client imparțial trebuie să îl cumpere, pentru ca acesta să se califice pentru titlu. Un client a cumpărat recent cartofii prăjiți, ceea ce a făcut un câștig pentru restaurant.

Serendipity 3 s-a redeschis publicului săptămâna trecută, după ce a fost închis de la începutul pandemiei în 2020. Nici favoritul celebrității nu este străin să stabilească recorduri mondiale. Meniul său conține cel mai scump milkshake, cel mai scump sandviș și cel mai scump desert.

Restaurantul avea o sucursală în Dubai, unde era cunoscut pentru semnătura sa de ciocolată fierbinte înghețată și de hot-dog-ul lung.

Realitatea Live

26 Ian. 2022, 23:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Ian. 2022, 23:20 // Actual //  Lupu Eduard

Aşa numiţii crypto-infractori au spălat în 2021 circa 8,6 miliarde de dolari în criptomonede, un avans de 30% prin comparaţie cu anul precedent, arată noi date publicate de Chainalysis, citate de Yahoo Finance.

În total, criptomonedele furate din 2017 până la finalul anului trecut valorează peste 33 de miliarde de dolari, majoritatea sumei fiind trimisă de-a lungul timpului către exchange-uri centralizate.

Cea mai mare diferenţă între spălarea banilor fiat şi spălarea criptomonedelor este că, având în vedere transparenţa inerentă a blockchain-ului, putem monitoriza mai uşor felul în care infractorii mută criptomonede între portofele şi servicii crypto, în încercarea de a-şi converti fondurile în cash.”

Raportul arată că finanţele descentralizate (DeFi) au început să joace un rol mult mai mare în spălarea criptomonedelor, în vreme ce 17% din fondurile trimise de pe portofele ilicite s-au îndreptat către protocoale descentralizate, de la doar 2% în 2020.

Totodată, Chainalysis subliniază diferenţa între furt şi escrocherie. Adresele asociate cu acte de furt au trimis sub jumătate din fondurile sustrase către platforme de tip DeFi – peste 750 de milioane de dolari în criptomonede.

De exemplu, „armata” de hackeri a Coreei de Nord, responsabilă de furarea a 400 de milioane de dolari în crypto, a folosit protocoale DeFi pentru a spăla banii.
Pe de altă parte, escrocii trimit majoritatea fondurilor către adrese din exchange-uri centralizate.

Cercetarea realizată de Chainalysis a luat în calcul cantitatea de criptomonede trimise de pe adrese ilicite către adrese găzduite de servicii.

„Dacă nu există niciun mod prin care să accesezi fondurile, nu există de la bun început nicio motivaţie să comiţi infracţiuni cu criptomonede – de aceea, spălatul de bani se afla la baza tuturor altor infracţiuni cu criptomonede”, reiese din textul redactat de Chainalysis.

Totuşi, banii spălaţi au reprezentat doar 0,05% din volumul total de tranzacţii din 2021. Prin comparaţie, anul trecut au fost spălaţi între 800 de miliarde şi 2.000 de miliarde de dolari în aşa-zişii bani fiat, emişi de băncile centrale.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău