Bill Gates, investigat în legătură cu relația sexuală cu un angajat: WSJ

17 Mai 2021, 07:01
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
17 Mai 2021, 07:01 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Membrii consiliului de administrație Microsoft au deschis o investigație asupra lui Bill Gates la sfârșitul anului 2019, după ce o angajată a spus că a avut o relație sexuală cu el timp de mai mulți ani, a informat duminică The Wall Street Journal.

Consiliul a angajat o firmă de avocatură pentru a efectua ancheta după ce personalul a prezentat acuzația și, în 2020, a decis ca Gates să renunțe la consiliul de administrație. Când Gates a demisionat în martie 2020, el a spus că se va concentra asupra „priorităților filantropice”.

Într-o declarație transmisă către Business Insider, un purtător de cuvânt al Microsoft a spus: „Microsoft a primit o sesizare în a doua jumătate a anului 2019 că Bill Gates a încercat să inițieze o relație intimă cu un angajat al companiei în anul 2000”.

“Un comitet al Consiliului de Administrație a examinat sesizarea, ajutat de o firmă de avocatură externă pentru a efectua o investigație aprofundată. Pe parcursul anchetei, Microsoft a oferit un sprijin extins angajatului care a făcut sesizarea”, a continuat declarația.

Potrivit WSJ, un purtător de cuvânt al lui Gates a declarat că decizia sa de a demisiona din consiliul de administrație nu are legătură cu ancheta asupra relației, dar a spus că „a existat o aventură în urmă cu aproape 20 de ani care s-a încheiat pe cale amiabilă”.

Materialul WSJ a apărut în aceeași zi cu un articol al The New York Times, potrivit căruia Gates ar fi urmărit angajații de sex feminin la Microsoft și la Fundația Bill & Melinda Gates. Raportul Times a mai spus că Gates a fost respingător față de soția sa, Melinda French Gates, în timpulședințelor de la Microsoft.

Cuplul Gates a anunțat la începutul acestei luni că divorțează după 27 de ani de căsătorie. Aceștia au mai spus că vor continua să lucreze împreună la fundația lor caritabilă.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 12:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 12:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Trei sate din Republica Moldova, Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobîlea se vor transforma în curând în centre de atracție a turiștilor. Primăriile din cele trei localități în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași au reușit să câștige un grant de 60 de mii de dolari oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Astfel, moldovenii pot adăuga aceste destinații pe lista lor de călătorii.

Despre aceasta a anunțat UNDP Moldova într-o postare pe Facebook. Proiectul este susținut de PNUD Moldova în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Potrivit informațiilor, în zona renumitelor bordeie de la Rogojeni va fi construită o scenă în stâncă, care va deveni loc de recreere și activități culturale.

La Cotiujenii Mari se va face „țuică răzășească”, astfel se va lansa brandul „Băutură Răzășească”. Totodată, turiștii vor avea ocazia să guste și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la o școala a apicultorului.

Iar stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobâlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”. Acesta va include și cele patru mănăstiri din zonă: Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. La întoarcere, turiștii se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 de locuri de cazare și o casă rurală, cu patru locuri de cazare.

În cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, alte 25 de localități mai sunt susținute în reanimarea economiei locale și poziționarea drept comunități pro-busines.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală