Cum să transformi un hobby într-o afacere profitabilă?

24 Sept. 2021, 17:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Petru Cosoi
24 Sept. 2021, 17:17 // Bani și Afaceri //  Petru Cosoi

Antreprenoriatul de succes este un amestec dintre implicare, pasiune și participare, fapt pentru care afacerile cu cifre de vânzări mari, de regulă, se nasc din hobby-uri. Dar care sunt metodele prin care poți transforma o plăcere cotidiană într-un adevărat business cu rezultate? Află din acest material, pe care specialiștii Credit Ușor l-au pregătit pentru tine.

1.   Găsește grupul țintă căruia i se potrivește produsul / serviciul tău

Trăim într-o lume a marilor posibilități, dar și a piețelor de desfacere extrem de dure. Respectiv, dacă ești la început de cale, poți observa cât de dur se joacă în sfera antreprenorială. Pentru a deveni de succes trebuie să înțelegi psihologia consumatorului tău, iar pentru acest lucru este nevoie să identifici care sunt categoriile de clienți cărora li se potrivește produsul tău. Deci, în prim plan este să determini:

  • Categoria de vârstă, deci expres cui îi este benefic și potrivit produsul sau serviciul tău;
  • Dimensiunea demografică și apartenența etnică, dacă de exemplu trebuie să prestezi un serviciu într-o anumită locație și folosind una dintre limbile de circulație din țară;
  • Posibilitățile financiare – este important să știi dacă potențialul tău client poate sau nu să achite produsul tău, fie cash, fie prin transfer sau printr-un împrumut rapid de bani. În acest fel vei putea co-opta politica de prețuri cu instrumentele de achitare convenabile.

2.   Nișează-te! Găsește poziționarea convenabilă

De fiecare dată când cineva lansează o afacere, prima greșeală iremediabilă este cea cu privire la poziționarea pe piață, mai ales dacă vorbim despre produse similare și despre servicii care se găsesc din abundență pe piață. Întreabă-te care este valoarea ta ca și antreprenor, ce inovație aduci și care este punctul forte – răspunzând la toate aceste întrebări vei depista care sunt avantajele tale și vei reuși să îi oferi o certitudine clientului tău.

3.   Fă-ți rezerve financiare

Orice afacere vine la pachet cu anumite riscuri, respectiv trebuie să te asiguri. Dacă ai finanțe disponibile – e perfect, dacă nu – atunci nu ezita să accesezi împrumuturi utilizând calculatoarele de credit. Setează intervalul de timp necesar, determină cheltuielile aproximative pentru prima perioadă și concentrează-te pe creșterea eficienței tale. În acest fel, vei reuși să te încadrezi pe piață, să îți faci promovare și să începi vânzările.

4.   Monetizează afacerea

Investește constant în dezvoltarea business-ului tău. Chiar dacă ești as și ți se pare că le știi pe toate, s-ar putea să nu fie așa. De multe ori, este nevoie de constante investiții în auto-educația ta antreprenorială, în skill-urile pe care trebuie să le obții, acest lucru fiind util pentru a obține rezultate pe termen lung.

Dacă ai o idee fiabilă, dar nu ai bani, nu dispera. Apelează la împrumuturile oferite de Credit Ușor și adu-ți afacerea mai aproape de succes!

P. 

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:15 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul ministrul de Finanțe Dumitru Budianschi va fi propus la șefia Comisiei Naționale a Pieței Financiare, după ce Cornelia Cozlovschi a anunțat că demisionează din funcție.

„Președinta CNPF, Cornelia Cozlovschi, a depus cerere de demisie din motive personale. Urmare a acestei cereri, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, îl va propune în funcția de președinte CNPF pe domnul Dumitru Budianschi. Acest subiect urmează a fi examinat în ședința plenară din această săptămână”, scrie deputatul PAS, Radu Marian.

Cozlovschi a fost numită de Parlament în funcția de președinte în data de 21 ianuarie 2022.

La numirea în funcție Cozlovschi declara că vrea să reanimeze piața de capital și să facă ordine pe piața asigurărilor și de microfinanțare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău