Cum să transformi un hobby într-o afacere profitabilă?

24 Sept. 2021, 17:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Petru Cosoi
24 Sept. 2021, 17:17 // Bani și Afaceri //  Petru Cosoi

Antreprenoriatul de succes este un amestec dintre implicare, pasiune și participare, fapt pentru care afacerile cu cifre de vânzări mari, de regulă, se nasc din hobby-uri. Dar care sunt metodele prin care poți transforma o plăcere cotidiană într-un adevărat business cu rezultate? Află din acest material, pe care specialiștii Credit Ușor l-au pregătit pentru tine.

1.   Găsește grupul țintă căruia i se potrivește produsul / serviciul tău

Trăim într-o lume a marilor posibilități, dar și a piețelor de desfacere extrem de dure. Respectiv, dacă ești la început de cale, poți observa cât de dur se joacă în sfera antreprenorială. Pentru a deveni de succes trebuie să înțelegi psihologia consumatorului tău, iar pentru acest lucru este nevoie să identifici care sunt categoriile de clienți cărora li se potrivește produsul tău. Deci, în prim plan este să determini:

  • Categoria de vârstă, deci expres cui îi este benefic și potrivit produsul sau serviciul tău;
  • Dimensiunea demografică și apartenența etnică, dacă de exemplu trebuie să prestezi un serviciu într-o anumită locație și folosind una dintre limbile de circulație din țară;
  • Posibilitățile financiare – este important să știi dacă potențialul tău client poate sau nu să achite produsul tău, fie cash, fie prin transfer sau printr-un împrumut rapid de bani. În acest fel vei putea co-opta politica de prețuri cu instrumentele de achitare convenabile.

2.   Nișează-te! Găsește poziționarea convenabilă

De fiecare dată când cineva lansează o afacere, prima greșeală iremediabilă este cea cu privire la poziționarea pe piață, mai ales dacă vorbim despre produse similare și despre servicii care se găsesc din abundență pe piață. Întreabă-te care este valoarea ta ca și antreprenor, ce inovație aduci și care este punctul forte – răspunzând la toate aceste întrebări vei depista care sunt avantajele tale și vei reuși să îi oferi o certitudine clientului tău.

3.   Fă-ți rezerve financiare

Orice afacere vine la pachet cu anumite riscuri, respectiv trebuie să te asiguri. Dacă ai finanțe disponibile – e perfect, dacă nu – atunci nu ezita să accesezi împrumuturi utilizând calculatoarele de credit. Setează intervalul de timp necesar, determină cheltuielile aproximative pentru prima perioadă și concentrează-te pe creșterea eficienței tale. În acest fel, vei reuși să te încadrezi pe piață, să îți faci promovare și să începi vânzările.

4.   Monetizează afacerea

Investește constant în dezvoltarea business-ului tău. Chiar dacă ești as și ți se pare că le știi pe toate, s-ar putea să nu fie așa. De multe ori, este nevoie de constante investiții în auto-educația ta antreprenorială, în skill-urile pe care trebuie să le obții, acest lucru fiind util pentru a obține rezultate pe termen lung.

Dacă ai o idee fiabilă, dar nu ai bani, nu dispera. Apelează la împrumuturile oferite de Credit Ușor și adu-ți afacerea mai aproape de succes!

P. 

Realitatea Live

23 Oct. 2021, 20:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Oct. 2021, 20:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Utilizatorii aplicației de TikTok din întreaga lume se ocupă cu crearea de tendinţe. Unii dintre ei devin nume cunoscute şi-şi monetizează popularitatea câştigată pe platformă. Tânărul senegalez Khabane Lame, care realizează scurte videoclipuri fără cuvinte, a trecut de la a fi şomer la acumularea unei averi impresionante.

1. Addison Rae Easterling a acumulat 5 milioane de dolari

Addison era o simplă elevă înainte de a avea succes pe TikTok şi a deveni una dintre cele mai bine plătite „staruri” ale reţelei sociale. A început cu un parteneriat cu brandul de îmbrăcăminte FashionNova şi a continuat cu mărci de masă precum Reebok şi Daniel Wellington. Apoi a colaborat cu American Eagle înainte de a-şi lansa propria companie de cosmetice, Item Beauty. Succesul ei a culminat cu lansarea unui podcast numit „Mama Knows Best”, pe care îl găzduieşte împreună cu mama ei.

2. Charli D’Amelio a obţinut 4 milioane de dolari din activitatea pe TikTok

Una dintre primele vedete TikTok, Charli Grace D’Amelio a devenit prima TikTokeriţă care a trecut pragul de 50 de milioane, apoi de 100 de milioane de urmăritori. A avut o gamă largă de experienţe care i-au dus la o avere uimitoare la vârsta de numai 16 ani.

A apărut în emisiunea „Tonight Show” a lui Jimmy Fallon, a fost prezentă la săptămâna modei de la Paris reprezentând Prada, a apărut într-un spot publicitar pentru Super Bowl şi a primit oferte din partea mai multor companii de top, inclusiv EOS Cosmetics şi Morphe. De asemenea, a jucat într-un lungmetraj şi a anunţat o serie originală Hulu.

Recent, a trecut în lumea finanţelor, anunţând un parteneriat cu aplicaţia mobilă Step, ajutând adolescenţii să obţină carduri de debit pentru a afla mai multe despre sistemul bancar.

3. Chase Hudson se poate lăuda cu 3 milioane de dolari câştigaţi pe TikTok

Cunoscut sub numele de Lil Huddy, americanul Chase Hudson este cunoscut pentru că a creat pictograma TikTok Charli D’Amelio şi pentru faptul că este reprezentat de agenţia de talente WME. A trecut de la platforma TikTok la o carieră de muzician, genul Pop-Punk. Single-ul său „Eulogy of You and Me” a fost compus împreună cu bateristul şi producătorul Travis Barker de la Blink 182 şi a apărut şi în adaptarea filmului „Downfalls High”, despre rapperul american Machine Gun Kelly, în care a jucat alături de actriţa Sydney Sweeney.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie