Fostul inculpat Filat aruncă bomba demisiei: Când Gavrilița era la Bruxelles la Președinție i s-a pregătit debarcarea

10 Feb. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Feb. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier Vlad Filat, într-un interviu pentru Nordnews susține că, de fapt, Natalia Gavrilița nu a plecat din fruntea Executivului, ci a fost plecată.

„Eu cred că dacă ar fi avut același sprijin cum l-a avut Guvernul pe exterior, pe interior nu s-ar fi întâmplat multe lucruri. Când Gavrilița cu miniștrii erau la Bruxelles și discutau despre succesele în ghilimele, spun eu, remarcabile pe care le are Moldova, la Chișinău, pe parcursul a două luni de zile, se pregătea această debarcare. La Președinție, în grupuri, de data aceasta mai mici, nu ca acea vizită nocturnă la Președinție”, a punctat Filat.

Referindu-se la ședința de Guvern care nu a aut loc, fostul premier susține că, de fapt, nu a avut cu cine să o facă.

,,Până la urmă, au avut loc aceste consultări cu învingeri. Când a revenit doamna Gavrilița de la Bruxelles la Chișinău, probabil ați sesizat cu toții că a fost amânată ședința de Guvern, nu din cauza că și-a dorit ea să o amâne, dar din cauza că nu a avut cu cine să o facă. Totul deja a fost făcut. A fost pusă în fața faptului. Ieri au fost discuții deja mai încrâncenate, iar astăzi au avut loc discuțiile finale care au dus la asta. Nu toți din PAS sunt de acord cu această demisie. Nu este vorba doar de părerea deja ex-prim ministrului, este vorba de faptul că ei au fost împreună în bătălii politice. Natalia Gavrilița a fost membră a acestei echipe. Atunci când așa ușor renunți la oamenii din echipă, este un semnal. Bine, nu este primul semnal din partea doamnei Maiei Sandu”,  a declarat Vlad Filat.

Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din fruntea Guverului, astăzi, într-un briefing de presă.

În octombrie 2015, Filat a fost lipsit de imunitate și reținut sub acuzația de trafic de influență și luare de mită în baza unui denunț al controversatului om de afaceri Ilan Şor, principalul protagonist în dosarul celebrei fraude bancare de 1 miliard de dolari, din 2014, din sistemul bancar al Republicii Moldova. Fiilat a fost eliberat înainte de termen, în decembrie 2019.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

11 Dec. 2023, 07:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2023, 07:58 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va întâlni marţi la Washington cu liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, în timp ce republicanii blochează un important pachet de ajutor pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă din Congres, citată de AFP.

„Speaker-ul Johnson se va întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, marţi, la Capitoliu”, a afirmat sursa, într-un moment în care membrii republicani ai Congresului cer concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite în schimbul votului lor pentru adoptarea unui pachet de ajutor.

Preşedintele Joe Biden, îl va primi marţi la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre „nevoile urgente ale Ucrainei”, a făcut cunoscut duminică purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Karine Jean-Pierre.
„În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic”, a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău