Franţa, prima mare ţară europeană care a autorizat operaţiunile platformei de criptomonede Binance

05 Mai 2022, 11:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2022, 11:32 // Actual //  Lupu Eduard

Franţa a devenit prima ţară europeană mare care a autorizat operaţiunile platformei de criptomonede Binance, care este cea mai mare din lume.

Compania este acum înregistrată ca furnizor de servicii de active digitale înregistrat de către autoritatea franceză de supraveghere a pieţei de valori, AMF, ceea ce îi permite să ofere servicii de tranzacţionare şi custodie pentru bitcoin şi alte criptomonede.

Binance este cea mai mare platformă de tranzacţionare de criptomonede la nivel global. Compania gestionează volume de tranzacţionare spot de peste 14 miliarde de dolari şi un volum de instrumente derivate de aproape 50 de miliarde de dolari într-o singură zi, potrivit datelor de la CoinGecko.

Autorizarea face din Franţa prima naţiune europeană importantă care a dat undă verde Binance. Compania este supravegheată în Lituania de autorităţile de reglementare împotriva spălării banilor din ţară şi solicită, de asemenea, înregistrarea la organul de supraveghere a sectorului financiar suedez.

Binance nu are un sediu oficial şi cândva s-a mândrit cu acest fapt. Dar compania încearcă acum să facă pace cu autorităţile de reglementare, după o reacţie de anul trecut din partea autorităţilor din numeroase ţări, inclusiv Regatul Unit, Italia şi Singapore.

Binance a căutat să atragă sprijinul Franţei, în ultima vreme. Fondatorul şi CEO-ul companiei, Changpeng Zhao, a susţinut o prezentare la un eveniment al industriei cripto la Paris, luna trecută, pentru a lansa un nou program de accelerare pentru aşa-numitele start-up-uri ”Web3”.

Firma s-a angajat, de asemenea, să investească 100 de milioane de euro în ţară. Changpeng Zhao, CEO-ul şi fondatorul Binance, a descris Franţa ca fiind ”foarte progresistă” în adoptarea cripto. ”În interacţiunile noastre cu ei, sunt mult mai avansaţi în înţelegerea lor şi sunt, de asemenea, mult mai progresişti în atitudinile lor. Sunt foarte stricti, Franţa are un organism de reglementare foarte strict. Dar au înţelegerile avansate pentru a merge cu asta”, a spus el pentru CNBC.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău