Guvernul și-a desemnat candidatul la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului

19 Nov. 2021, 18:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Nov. 2021, 18:36 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cabinetul de miniștri a aprobat înaintarea către Parlament a candidaturii Liliana Vițu la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului din partea Guvernului.

Liliana Vițu a studiat la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova și a făcut masteratul în Studii Europene Moderne la Universitatea Metropolitană din Londra. Începând cu 2018, activează în calitate de Coordonatoare pe comunicare și media în cadrul Biroului de cooperare al Elveției în Republica Moldova. De asemenea, a activat în calitate de Coordonator pe comunicare în cadrul Fundației Euroasia și  Ambasadei Marii Britanii la Chișinău. În perioada 2013 – 2015 a deținut funcția de Consilieră principală de stat și purtătoare de cuvânt a Prim-ministrului Republicii Moldova.

Consiliul Audiovizualului este constituit din 7 membri, dintre care trei sunt propuși de fracțiunile parlamentare, doi de organizațiile societății civile, unul – de Guvern și unul – de Președinție. Membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați pentru un mandat de șase ani.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 12:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2022, 12:50 // Actual //  Lupu Eduard

Nu vreau să comenteze declarațiile domnului Stoianoglo. Dânsul este investigat pe mai multe capete de acuzare inclusiv pe partea de eliberarea ilegală liderului unei grupări oligarhice și pentru legături suspecte cu liderul acestei grupări, a comentat ministrul Justiției Sergiu Litvinenco acuzațiile

„Eu consider că are o strategie de apărare și ceea ce a făcut ieri, anterior sau ceea ce va face ulterior ține de acțiuni care vizează strategia de apărare în fața instituțiilor statului”, a punctat Litvinenco.

Ieri într-o conferință de presă, Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo a venit cu acuzații grave la adresa ministrului Justiției.

„Este o bătaie de joc adevărată. Toate dosarele sunt falsificate, probe cu scrisori de la Rizea, care spune tot felul de prostii. Am cerut astăzi procuraturii ca persoanele menționate, Litvinenco și marionetele sale din CSP să fie trase la răspundere penală. Puterea și-a subjugat procuratura, iar pe mine m-au scos pentru că nu le-aș fi permis o astfel de ilegalitate.

„Nu cred că autenticitatea corespondenței lui Litvinenco mai poate fi pusă la îndoială. În unele mesaje, Litvinenco e informat că celula pentru mine deja e pregătită și îi expediază și poze cu aceasta”, a spus Stoianoglo.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco ar fi pregătit reținerea Procurorului suspendat Alexandr Stoianoglo și ar fi coordonat chiar și celula în care ar fi stat Stoianoglo în penitenciarul 13, potrivit scurgerilor pe canalul de Telegram al acestuia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău