Jaf de proporţii zguduie din temelie lumea cripto: Peste 100 de mil. USD au dispărut din conturile gigantului Binance

07 Oct. 2022, 16:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Oct. 2022, 16:27 // Actual //  Lupu Eduard

Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din întreaga lume, a decis vineri închiderea temporară a platformei după ce hackerii au reuşit să fure token-uri BNB în valoare de peste 100 de milioane de dolari, scrie CNBC, citat de businessmagazin.ro.

Compania a declarat că a luat legătura cu validatorii de tranzacţii şi a suspendat toate schimburile pentru siguranţa utilizatorilor. O echipă specialişti lucrează în prezent la investigarea şi închiderea breşei de securitate.

„Acum deţinem controlul asupra problemei. Fondurile dumneavoastră sunt în siguranţă. Ne cerem scuze pentru situaţie şi vom furniza actualizări ulterioare în conformitate cu evoluţia situaţiei”, se arată într-o postare a companiei pe Twitter.

Potrivit estimărilor, hackerii au dat o lovitură cuprinsă între 100 şi 110 milioane de dolari. Compania a reuşit să blocheze accesul la 7 milioane de dolari cu ajutorul echipei de securitate.

Binance Smart Chain este o reţea dezvoltată de gigantul cripto Binance în 2019, care funcţionează conform aceloraşi reguli şi norme pe care le urmează majoritatea platformelor de tranzacţionare.

Lovitura încasată de Binance este cea mai recentă dintr-o serie de atacuri cibernetice majore care vizează platformele cripto. De cele mai multe ori hackerii profită de programarea neglijentă a dezvoltatorilor pentru platformelor pe care le vizează.

În 2022 aproape 1,4 miliarde de dolari s-au scurs de pe platformele de tranzacţionare a monedelor virtuale, potrvit datelor furnizate de Chainalysis.

Binance, care este cea mai mare platforma de tranzacţionare din lume după volumul de tranzacţii, nu a făcut publice alte detalii suplimentare privind modul în care hackerii au acţionat.

Lumea cripto se confruntă cu un an dificil, în care aproape două trilioane de dolari s-au evaporat din piaţă. La prăbuşire au contribuit şi momentul Terra dar şi înrăutăţirea peisajului economic la nivel global, care au impactat puternic piaţa şi investitorii.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău