Liderul unei mari bande londoneze, care a evadat din închisoare, a fost arestat în Moldova

29 Mai 2022, 10:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mai 2022, 10:01 // Actual //  Lupu Eduard

Un lider important al bandei din nordul Londrei, Tottenham Turks, a fost arestat în Moldova după ce a fugit din închisoarea din Turcia, a anunţat poliţia metropolitană, citată de BBC.

Izzet Eren a fost încarcerat pentru 21 de ani în 2015 pentru infracţiuni cu arme de foc şi, în timp ce îşi ispăşea pedeapsa, a fost transferat într-o închisoare din Turcia, în august 2019.

Eren a fugit din acea închisoare o lună mai târziu.

Comandantul Fiona Mallen a declarat că procedurile de extrădare erau în curs de desfăşurare după ce Eren a fost arestat, joi, la Chişinău, capitala Republicii Moldova.

Ea a spus: „Nu am avut timp să mă întorc: „Echipa de urmărire generală a poliţiei metropolitane pentru infracţiuni grave lucrează non-stop pentru a urmări cei mai căutaţi infractori. În acest caz, a fost lansată o investigaţie extrem de complexă pentru a stabili unde se află Eren, fiind exploatată o gamă largă de oportunităţi de investigaţie şi de informaţii sensibile”, potrivit MET.

Eren a fost prins în octombrie 2015 având asupra sa un pistol încărcat şi o mitralieră în nordul Londrei, în timp ce se presupune că se îndrepta să efectueze un schimb de focuri.

În timp ce era transferat de la închisoare la Wood Green Crown Court, două luni mai târziu, s-a încercat evacuarea lui Eren din duba închisorii. Poliţia a reuşit să zădărnicească complotul, dar l-a împuşcat pe Jermaine Baker, în vârstă de 28 de ani.

Anul trecut, în timpul unei anchete privind împuşcarea mortală a lui Baker, o notă informativă a poliţiei metropolitane făcută publică a prezentat ceea ce credeau ofiţerii despre trecutul lui Eren.

Ofiţerii l-au descris pe Eren ca fiind „un membru important al unei grupări criminale turceşti” şi au declarat că, la momentul morţii lui Baker, acesta „se întorsese în Marea Britanie încălcând un ordin de deportare, după ce fusese condamnat pentru infracţiuni de trafic de droguri”.

Banda, cunoscută sub numele de „Tottenham Turks”, avea o dispută de lungă durată cu rivalii de la Hackney Turks, a declarat poliţia.

Aceştia au adăugat că în această dispută au avut loc numeroase împuşcături şi crime începând cu 2009, atât în Londra, cât şi în Turcia.

„Izzet Eren este căutat în Turcia pentru crimă”, se arată în document.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău