Musk l-a bătut pe Putin. Rusia nu mai are ce face

13 Iun. 2022, 11:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Iun. 2022, 11:16 // Actual //  Lupu Eduard

SpaceX le oferă soldaților ucraineni care se feresc de invadarea forțelor ruse un avantaj important cu serviciul de internet prin satelit Starlink, transmite Politico, oferind o conexiune stabilă la internet, fără interferențe rusești.

Terminalele Starlink, rețea deținută de Elon Musk, sunt alimentate de generatoare mobile și îi ajută pe soldații de artilerie să lovească cu precizie ținte rusești, permițându-le totodată să trimită mesaje familiilor lor și chiar să joace jocuri video în timpul luptelor, potrivit raportului.

De asemenea, a oferit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski o modalitate de a rămâne conectat cu lumea exterioară și de a se asigura că președintele rus Vladimir Putin nu poate controla povestea în timpul invaziei în curs.

„Impactul strategic este că a distrus total campania de informare a lui Vladimir Putin”, a declarat Steve Butow, directorul portofoliului spațial la Unitatea de inovare a apărării, avanpostul tehnologic al Pentagonului, pentru Politico. „Până astăzi, nu a reușit niciodată să-l reducă la tăcere pe Zelenski”.

Serviciul SpaceX a făcut o diferență uriașă în război până acum. „Avem peste 11.000 de stații Starlink și ne ajută în lupta noastră de zi cu zi pe toate fronturile”, a declarat pentru publicație Mikhailo Fedorov, vicepremierul Ucrainei. „Suntem pregătiți, chiar dacă nu există lumină, nici internet fix, prin generatoare care folosesc Starlink, să reînnoim orice conexiune în Ucraina.”

Este imposibil de spus care va fi rezultatul invaziei Ucrainei de către Rusia, deși soldații țării au sfidat deja așteptările lui Putin și ale lumii în capacitatea lor de a reține un inamic mult mai mare, dar mai stângaci. Deocamdată, însă, obiectivul principal al Ucrainei este să reziste furtunii și este bine de știut că au cel puțin câteva instrumente în arsenalul lor care să îi ajute să facă asta, potrivit Futurism.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

15 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 18:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru chirie au crescut în întreaga lume. Astfel, am pregătit un top pentru cele mai mai scumpe chirii din Europa.

Parisul este orașul cu cele mai scumpe chirii din Europa. Francezii și nu numai plătesc peste 29 de euro pe metru pătrat. Tot peste 20 de euro plătesc și cei din Oslo, Londra, Barcelona și Copenhaga – acestea sunt, așadar, cele mai scumpe orașe, dacă ne gândim să stăm în chirie.

În Barcelona, prețurile chiriilor au crescut din 2021 cu aproape 28%. Iar într-un oraș din Ungaria cu aproximativ 27%. O creștere semnificativă este și în Varșovia. Chiriașii scot din buzunar în 2022 cu 18% mai mulți bani față de anul trecut.

Chiriile din România sunt printre cele mai mici din Europa. Cele mai scumpe chirii din România sunt în București și Cluj, 7,5 euro pe metru pătrat. În Brașov prețurile sunt ceva mai mici, 6,60 de euro pe metru pătrat, scrie Digi24.

Chirii mai ieftine decât în România se găsesc în Bulgaria. În capitala Bulgariei prețul este ceva mai mare, 4,60 de euro pe metru pătrat. Și Slovenia se află la coada clasamentului, cu cele mai mici chirii – aici se plătesc pe lună, pentru metrul pătrat, mai puțin de 7 euro.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău