Omul de afaceri Ceslav Ciuhrii anunță lansarea unui proiect imobiliar grandios

02 Feb. 2022, 13:11
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
02 Feb. 2022, 13:11 // Slider //  Lupu Eduard

Omul de afaceri Ceslav Ciuhrii anunță lansarea unui proiect imobiliar unic în Republica Moldova, în ultimii 30 de ani.

Satul German va fi un nou cartier în municipiul Chișinău, amplasat în apropiere de porțile orașului, într-o zonă verde și liniștită, pe un teren de 80 de hectare. Cu o arhitectură modernă și înalt funcțională, “Satul German” este singurul proiect imobiliar din Republica Moldova care se va bucura de o infrastructură construită de la zero, începând de la drumuri, iluminat, canalizare și toate celelalte rețele necesare, respectând cele mai înalte standarde europene” spune omul de afaceri în postarea sa pe Facebook.

Vor exista: grădiniță și școală proprii, amplasate în clădiri moderne, terenuri de joacă frumoase și sigure, propriul spital, propriul hotel, propria clădire cu birouri, săli și terenuri de sport, inclusiv de tenis. Aproximativ 5.000 de oameni vor putea alege să locuiască în cele 38 de blocuri și 800 de vile care se vor construi.

Am lucrat mult la conceptul acestui proiect împreună cu echipa mea, căreia îi mulțumesc pentru profesionalismul desăvârșit și sper să fi reușit să vă oferim un loc pe care să-l numiți cu bucurie ”acasă”, un loc în care să simțiți că aparțineți unei comunități moderne și unite, o mare familie. Am vrut să revoluționăm sectorul imobiliar din Republica Moldova, am vrut să arătăm că se poate și aici. Din luna martie începem construcția propriu-zisă și vă așteptăm în birourile noastre pentru un tur virtual și detalii despre tot ce v-ar putea interesa despre proiect”, a precizat Ciuhrii.

 

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 13:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 13:58 // Actual //  Lupu Eduard

Potrivit Reuters, Rusia adoptă o strategie ingenioasă pentru a evita sancțiunile occidentale, livrând petrol către India la un preț cu 30% mai mare decât pragul occidental. Tranzacțiile recente indică faptul că petrolul Urals al Rusiei se vinde la aproximativ 80 de dolari pe baril, depășind cu 20 de dolari plafonul de preț impus de Occident. Această mișcare este alimentată de oferta limitată de pe piață, facilitând Moscova să stimuleze exporturile.

Pe fondul reducerilor de producție ale producătorilor OPEC+, cum ar fi Arabia Saudită și Rusia, petrolul Urals s-a tranzacționat peste pragul occidental de 60 de dolari pe baril începând din iulie. India, al treilea cel mai mare importator de petrol din lume, a devenit principalul cumpărător de petrol rusesc, în special Urals, începând din 2022, după impunerea sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei.

Estimările pentru petrolul Urals încărcat din porturile baltice în octombrie au atins aproape 80 de dolari pe baril pentru clienții indieni, reflectând o creștere semnificativă a prețurilor. Scăderea stocurilor și producția redusă a Rusiei au fost identificate ca factori cheie în această creștere.

Impactul restricțiilor de livrare s-a resimțit în porturile indiene, reducând discountul pentru petrolul Urals față de Brent de la 6-7 dolari pe baril la 4-5 dolari pe baril în ultimele două săptămâni. Această schimbare a generat comentarii din partea traderilor, care au indicat că prețurile pentru petrolul Urals sunt din nou în creștere, iar alternativele devin mai scumpe și mai greu disponibile.

De asemenea, decizia Rusiei de a interzice exporturile de motorină și benzină a sporit atractivitatea petrolului Urals, în contextul penuriei globale de produse. Totuși, limitele occidentale ale prețului petrolului rusesc permit cumpărătorilor să utilizeze servicii occidentale în condițiile în care prețul se menține sub 60 de dolari pe baril.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău