Prietenul lui Putin apără din nou Rusia și atacă UE: Sancțiunile de la Bruxelles îngenunchează Europa

09 Sept. 2022, 05:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Sept. 2022, 05:14 // Actual //  Lupu Eduard

Viktor Orban a criticat din nou sancțiunile pe care Uniunea Europeană le-a luat împotriva Federației Ruse, în contextul în care Ungaria este dependentă de gazul rusesc.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat din nou politica Uniunii Europene, precizând că sancțiunile impuse Rusiei îngenunchează, pe zi ce trece, statele blocului comunitar.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, liderul de la Budapesta a dat asigurări că Ungaria va trece cu bine peste această iarnă, în contextul crizei energetice care a cuprins toată Europa.  „Inflația brutală și lipsa de energie cauzată de sancțiunile de la Bruxelles îngenunchează Europa. Chiar și în această situație dificilă, facem ceea ce ne cere casa. Va fi gaz și curent în Ungaria”, a spus Orban.

În urmă cu câteva zile, Orban a cerut scoaterea unor oligarhi ruși, apropiați de Putin, de pe lista persoanelor sancționate de Uniunea Europeană. Mai mult, premierul maghiar a amenințat că în caz contrar, Ungaria se va opune instituirii altor sancțiuni împotriva Federației Ruse. Cei trei oligarhi sunt Alișer Usmanov, Piotr Aven și Viktor Rașnikov.

Aliat cu liderul de la Kremlin. Viktor Orban nu renunță la gazul rusesc

Premierul Ungariei l-a primit, luni, pe Patriarhul Ortodox sârb Porfirije la Mănăstirea Carmelită, unde acesta i-a înmânat gradul de aur al Ordinului Sfântul Sava. Viktor Orban a declarat, după primirea premiului, că fără unitate creștină nu se poate câștiga acest război.

„Suntem oameni pașnici, vrem pace, dar există într-adevăr un război pentru sufletul Europei și fără unitatea creștină – inclusiv Ortodoxia – nu putem câștiga această bătălie”, a spus premierul.

Reamintim că Viktor Orban a fost protagonistul unui discurs care a aprins spiritele în toată România. Premierul Ungariei a declarat, la Tușnad, județul Harghita, că migrația a divizat Europa, că o jumătate este o „lume în care popoarele europene și cele non-europene trăiesc împreună.”

„Aceste țări nu mai sunt națiuni. Aceste țări nu sunt altceva decât niște conglomerate de popoare. Aș spune chiar că nu mai este vorba de Occident, ci de post-Occident, iar în jurul anului 2050, conform legilor matematicii, va avea loc ultima schimbare demografică: proporția persoanelor de origine non-europeană va crește la peste 50% în orașele din această parte a continentului”, a declarat liderul de la Budapesta.

Mai mult, Viktor Orban a susținut că Occidentul s-a mutat, din punct de vedere intelectual, în Europa Centrală.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 16:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 16:12 // Actual //  Lupu Eduard

Odată cu o serie de arestări de profil înalt ale unor presupuşi spioni chinezi şi ruşi în ultimele zile, încrederea în agenţii de contrainformaţii germani – cândva criticaţi pentru lipsa lor de curaj – a înregistrat o revitalizare semnificativă, potrivit FT.

Marţi dimineaţă, poliţia germană a pus mâna pe Jian Guo, un angajat care lucra în Parlamentul European, acuzat de procurori de spionaj în favoarea Chinei.

Luni, trei cetăţeni germani, printre care un soţ şi o soţie, au fost ridicaţi în landul Nordrhein-Westfalen, în vestul Germaniei, fiind suspectaţi că au încercat să vândă tehnologie militară Beijingului.

De asemenea, joia trecută, doi bărbaţi au fost reţinuţi în Bavaria pentru că ar fi complotat pentru a bombarda mai multe situri militare şi logistice din Germania în numele ruşilor.

În toate cele trei cazuri, rolul jucat de Oficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV), agenţia de informaţii interne a Germaniei, a fost crucial.

„Autorităţile noastre de securitate, în special [BfV], şi-au consolidat masiv eforturile de contraspionaj în ultimul timp”, a declarat ministrul german de interne Nancy Faeser, după arestarea lui Guo. „Succesele actuale ale investigaţiilor domnstrează temeinic acest lucru”.

Bântuit de scandalurile din trecut, îngreunat de o federalizare puternică şi limitat de restricţii legale stricte în ceea ce priveşte supravegherea intruzivă şi colectarea de informaţii, BfV a fost privit cu suspiciune ani de zile atât de autorităţile din ţară, cât şi de către agenţiile partenere din străinătate.

Rezultatele recente ale BfV indică faptul că, de la Războiul Rece şi până în prezent, statele ostile sunt mai dispuse ca oricând să îşi urmărească agresiv obiectivele pe teritoriul european, notează oficialii guvernului german.

„În prezent, avem foarte atent în vedere noile forme ale statelor autoritare de a influenţa şi destabiliza democraţia noastră”, a declarat pentru Financial Times Konstantin von Notz, preşedintele puternicei comisii de informaţii a parlamentului german, care supraveghează BfV.

Un oficial european din domeniul securităţii care lucrează în mod regulat cu BfV a declarat că schimbul de informaţii clasificate între serviciile de pe continent este acum „absolut vital pentru aproape fiecare acţiune de succes care a fost întreprinsă [împotriva Rusiei şi Chinei]”, BfV luând parte în mod activ la acest proces desfăşurat la nivel european.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău