Putin vrea o ”nouă ordine mondială”: Un dictator dezvăluie totul într-o scrisoare

28 Mai 2022, 07:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mai 2022, 07:10 // Actual //  Lupu Eduard

Războiul declanșat de Putin în Ucraina de mai bine de 90 de zile poate căpăta consecințe nebănuite atât geopolitice, dar și economice. Acum însă visul liderului de la Kremlin pe termen lung pare concentrat pe crearea unui deziderat ascuns: o nouă ordine mondială, lucru dezvăluit de scrisoarea bizară a dictatorului din Belarus, Alexander Lukașenko trimisă secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, îndeamnă liderii lumii să lase Moscova să facă ce vrea în Ucraina, în documentul expediat la ONU, potrivit The Daily Beast.

Lukașenko cere în scrisoare altor guverne din lume să nu mai furnizeze arme Ucrainei, pe măsură ce războiul continuă, încercând să descrie acest lucru ca pe un comportament provocator, ignorând faptul că Rusia a început conflictul din țara vecină.

Lukașenko cere în scrisoare altor guverne din lume să nu mai furnizeze arme Ucrainei, pe măsură ce războiul continuă, încercând să descrie acest lucru ca pe un comportament provocator, ignorând faptul că Rusia a început conflictul din țara vecină.

”Împreună și fiecare cu rolul său, putem face o mulțime de lucruri astăzi: să ne abținem de la furnziarea de arme (Ucrainei-n.a.)”, a spus Lukașenko, adăugând că toate țările se pot abține ”de la războiul informațional și la orice provocări, de la umflarea discursului instigator la ură din mass-media, de la încurajarea rasismului și discriminarea bazată pe apartenență națională, cultură, limbă și religie”.

Președintele Belarusului l-a îndemnat pe secretarul general al ONU să ia în considerare instituirea unei ”noi ordini mondiale”, un vis al lui Putin, în care toți membrii comunității internaționale să aibă ”garanții de securitate”, deoarece este în interesul ONU ca ”prevenirea prelungirii conflictului să aibă consecințe devastatoare”.

Lukașenko, care l-a ajutat pe Vladimir Putin în războiul din Ucraina, încă de dinaintea începerii invaziei, este văzut de înalți oficiali americani că lucrează mână în mână cu liderul de la Kremlin, încercând să facă din Belarus să pară o victimă neînțeleasă, nu un instigator.

Președintele rus, Vladimir Putin a părut să încerce să îndepărteze vina de Rusia pentru războiul din Ucraina și consecințele acestuia. El a glumit luni, în timpul unei întâlniri cu Lukașenko, că va trebuie să discute cu oficialii occidentali despre afirmațiile lor că el este vinovat pentru toate problemele economice ale lumii, în urma invaziei din Ucraina.

Remarcile celor doi președinți vin în momentul când se împlinesc 90 de zile de la pornirea războiului din Ucraina de către Moscova și la doar o săptămână după ce ei și-au certat aliații pentru că nu au sprijinit Rusia în efortul lor de pe câmpul de luptă, îndemnându-i să-și intensifice eforturile pentru a mări suportul pe scena mondială pentru Kremlin.

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 09:27
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
23 Apr. 2024, 09:27 // Slider //  Soroceanu Olga

Philip Morris International (PMI) a făcut public cel de-al cincilea Raport Integrat pentru anul 2023, care prezintă progresele companiei în atingerea obiectivului său primar – crearea unui viitor fără fum. Cu un accent puternic pe practicile sustenabile, raportul evidențiază realizările în mai multe direcții, de la investiții în dezvoltarea produselor fără fum, promovarea economiei circulare, până la crearea unei culturi incluzive în cadrul companiei.

Raportul Integrat descrie strategia de sustenabilitate a Philip Morris International în două direcții: impactul produselor (ce produce compania) și impactul operațiunilor (cum compania produce). 

Principala ambiție a companiei este dezvoltarea alternativelor fără fum fundamentate științific. Raportul relevă că, începând cu anul 2008, Philip Morris International a investit peste 12,5 miliarde USD în această direcție. Totodată, la nivel global sunt peste 28 de milioane de utilizatori adulți ai dispozitivelor electronice de încălzire a tutunului, prezente pe 84 de piețe în toată lumea. 

„2023 a fost un an marcat de unitate, determinare și un angajament continuu față de viziunea noastră – crearea unui viitor fără fum. Pe măsură ce ne confruntăm cu noi provocări, reziliența de durată a oamenilor noștri, talentul excepțional și profunzimea scopului ne asigură că suntem bine pregătiți pentru a ne continua călătoria – urmărind progresul, îmbrățișând inovația și promovând sustenabilitatea, în timp ce ne transformăm cu adevărat”, a declarat Jacek Olczak, director executiv al Philip Morris International. 

Construind un viitor fără fum, compania pune accent pe impactul produselor sale asupra mediului înconjurător. Pentru a reduce problema deșeurilor post-consum, Philip Morris International colectează dispozitivele de încălzire a tutunului care nu mai sunt funcționale. O parte din dispozitive sunt reparate și plasate din nou spre comercializare. Anul trecut, 320.000 de dispozitive electronice fără fum au fost recondiționate, dublu față de 2021. Dispozitivele care nu pot fi reparate sunt reciclate și utilizate în producție. 

„La Philip Morris International, sustenabilitatea este un proces continuu de transformare și inovare. Este o oportunitate pentru a regândi toate procesele de lucru și a implementa practici noi. Atât la nivel global, cât și local, compania noastră s-a angajat să se dezvolte sustenabil pentru a reduce impactul activității sale asupra mediului și societății. În 2018, ne-am alăturat programului global de colectare a dispozitivelor electronice uzate și am reușit să transmitem spre reciclare 5 tone de dispozitive colectate de la utilizatori”, a declarat Elena Naumenko, director al Philip Morris Moldova. 

Raportul descrie, de asemenea, angajamentul PMI de a promova incluziunea și egalitatea pentru cei peste 73.700 de angajați din întreaga lume. 

„Aceste angajamente fac parte din ADN-ul companiei de a promova oportunități echitabile de dezvoltare și avansare în carieră. Ne mândrim că, în Moldova, reprezentarea de gen în funcțiile de conducere este de 50/50. Suntem motivați să continuăm să construim un mediu de lucru incluziv și divers, în care fiecare membru al echipei se simte apreciat și încurajat. Eforturile noastre sunt confirmate de sondajele interne, care arată că peste 90% dintre angajații noștri sunt mândri să lucreze la Philip Morris Moldova și ar recomanda compania noastră prietenilor”, a declarat Elena Naumenko.

Raportul Integrat pentru anul 2023 demonstrează progrese în reducerea amprentei de carbon, precum și în promovarea practicilor de aprovizionare durabilă.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău