Savanții au demonstrat că munca la cafenea este mai productivă față de cea de acasă

20 Oct. 2021, 08:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Oct. 2021, 08:38 // Actual //  Lupu Eduard

Compania de tehnologie Rubrain.com a publicat o postare pe blog pe Habré despre impactul locului de muncă asupra productivității și creativității.

Unii oameni preferă să lucreze nu în birou, ci într-o cafenea. Și asta are o explicație, așa cum susține autorul articolului. Studiile științifice demonstrează că eficiența muncii în astfel de locuri poate fi chiar mai mare decât de obicei, transmite ferra.ru.

Astfel, în 2012, oamenii de știință au descoperit că nivelul mediu de zgomot îmbunătățește procesul de gândire și îi face pe oameni mai creativi. Un studiu din 2019 a constatat că lucrul cu zgomot de 100-640 Hz poate îmbunătăți concentrarea și vederea. Adică, o ușoară ieșire din „zona de confort” face creierul să funcționeze mai activ.

Și dacă aceiași oameni care lucrează la laptop stau în apropiere, va crește și motivația, vă va permite să lucrați mai bine și cu spor. Acest lucru este dovedit de rezultatele unui studiu din 2016.

Cu toate acestea, stimularea vizuală ajută și la generarea de idei. Acasă vedem același interior, dar într-o cafenea observăm noi vizitatori, simțim arome diferite etc. Toate acestea, potrivit lui Cordon Smith, profesor la Universitatea din Buffalo din New York, face creierul să funcționeze diferit.

Întâlnirile într-o cafenea și în timpul lucrului în echipă ajută. Ideile într-un cadru informal pot apărea mai repede.

Conform statisticilor, în 2020, din 3.500 de angajați la distanță, 80% au preferat să lucreze de acasă și 20% din cafenele și spații de lucru. Este cam același lucru la Moscova, așa cum a remarcat Maria Rybka, comerciantul lanțului de cafea Skuratov anul trecut.

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău