Un expert american în criptomonede a fost arestat. A ajutat Coreea de Nord să evite sancțiunile SUA

13 Apr. 2022, 11:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Apr. 2022, 11:21 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Un fost cercetător american la un grup de criptomonede a fost condamnat la mai mult de cinci ani de închisoare, fiind învinuit de conspirație. Potrivit BBC, expertul în crypto a ajutat Coreea de Nord să evite sancțiunile SUA folosind criptomonede.

Virgil Griffith a pledat vinovat că a conspirat încălcând astfel legea Statelor Unite. Anterior a lucrat pentru Fundația Ethereum, o organizație non-profit axată pe tehnologia din spatele criptomonedei Ether.

Pedeapsa a fost pedeapsa minimă de închisoare cerută de procurori. De asemenea, a fost amendat cu 100.000 de dolari. Bărbatul în vârstă de 39 de ani risca o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare și o amendă de un milion de dolari.

În septembrie, Griffith a pledat vinovat că a conspirat pentru încălcarea Actului SUA privind puterile economice de urgență internaționale, călătorind în capitala Coreei de Nord, Phenian, pentru a susține o prezentare despre tehnologia blockchain.

Potrivit procurorilor, Griffith, care are un doctorat de la Institutul de Tehnologie din California, a călătorit în Coreea de Nord prin China în aprilie 2019 pentru a vorbi la Conferința Blockchain și Cryptocurrency de la Pyongyang, în ciuda faptului că i s-a refuzat permisiunea de a merge de la Departamentul de Stat al SUA.

Procurorii au spus că Griffith a înțeles că informațiile ar putea fi folosite pentru a evita sancțiunile pe care Washington le-a impus Coreei de Nord pentru dezvoltarea armelor nucleare.

În septembrie, Departamentul de Justiție al SUA a declarat că „a pus în pericol securitatea națională a Statelor Unite”, subminând sancțiunile.

Fundația Ethereum a declarat, la momentul arestării lui Griffith, că nu a aprobat sau sprijinit călătoria lui în Coreea de Nord.

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău