Un vin cu Mihai Druță: Cum producem vinul de casă? 5 sfaturi

08 Oct. 2023, 12:07
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Oct. 2023, 12:07 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

În acest weekend sărbătorim Ziua Națională a Vinului. Astăzi vor fi premiați și învingătorii concursului „Polobocul de Aur”, unde se premiază cele mai bune vinuri de casă. Și pentru că este perioada în care gospodarii produc vinuri acasă, Mihai Druță, președintele Asociației de Somelier din Moldova, a oferit 5 sfaturi pentru a produce corect un vin de casă în cadrul rubricii „Un vin bun cu Mihai Druță”.

„Condițiile casnice în anul 2023 și 20, 30 de ani în urmă s-au schimbat foarte mult. Acum, fiecare producător de vin casnic are acces la foarte multe comodități, începând cu utilaje performante pentru a produce vinul de casă până la utilaje care ar putea măsura densitatea, zahărul și altele”, a menționat Mihai Druță.

Sfaturi pentru a produce un vin bun de casă:

  1. Atunci când vrem să facem un vin de calitate îl facem cât mai pur ar fi (Nu amestecăm soiuri albe cu soiuri roșii)
  2. Alegeți cei mai buni struguri, cei mai sănătoși și care fost culeși recent
  3. Este recomandat să aveți anumite instrumente de măsurare al zahărului
  4. Optați pentru fermentarea în sec
  5. Se recomandă ca vinul să fie fermentat în spații deschise sau foarte bine ventilate (Gazul eliminat poate fi mortal în spații închise)

Mai multe detalii despre producerea vinului de casă aflați de la somelierul Mihai Druță, președintele Asociației De Sommelier din Republica Moldova.

„Un vin bun cu Mihai Druță” a fost filmat în incinta Taste of Blue Wine House and Shop, Radisson Blue Leogrand Hotel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău