Vadim Ceban: Republica Moldova are gaz până la sfârșitul lunii octombrie. Ce se va întâmpla în perioada următoare

12 Oct. 2022, 10:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Oct. 2022, 10:34 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Pentru luna octombrie, Republica Moldova este asigurată cu gaz natural, a declarat președintele S.AA. „Moldovagaz”, Vadim Ceban, în cadrul emisiunii Mesager de la Moldova 1.

„Volumele (n.r. – de gaz) prevăzute pentru luna octombrie sunt suficiente pentru a aproviziona toți consumatorii cu gaz natural.”

Potrivit lui Vadim Ceban, chiar dacă livrările de gaz spre Republica Moldova au fost reduse cu 30%, timpul cald și economiile făcute de consumatori, în luna octombrie toți consumatorii vor fi asigurați cu gaz natural.

În ceea ce privește luna octombrie, președintele Moldovagaz a menționat că se lucrează pentru a obține volumele necesare de gaz, întrucât va începe și perioada de încălzire.

„Evident, lucrăm pentru a avea volumele necesare și pentru luna noiembrie, pentru că urmează să fie inițiată și perioada de încălzire. Suntem preocupați să achităm consumul curent, acele plăți prevăzute conform contractului. Lucrăm împreună cu Guvernul și Gazprom pentru a îndeplini aceste angajamente  și ulterior să stabilim volumele necesare pentru luna noiembrie pentru ca țara să fie asigurată cu resurse energetice.” a menționat Vadim Ceban.

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău