Curs valutar
  • EUR
    20.2199
    -0.6113%
  • USD
    17.4708
    0.0618%
  • RUB
    0.2465
    -0.1623%
  • RON
    4.0857
    -0.6143%
  • UAH
    0.6639
    -0.1808%

VIDEO Au fost reținute șase persoane implicate în dosarul contrabandei cu țigări „Ashima”. Trei sunt angajați ai IGPF

02 Nov. 2021, 10:28
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
02 Nov. 2021, 10:28 // Actualitate //  Valentina Buză

Încă șase persoane au fost reținute în dosarul contrabandei cu 179 de cutii cu țigări „Ashima”, la Cahul, cu implicarea angajaților Poliției de Frontieră. Mai exat, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a desfășurat percheziții, de comun cu ofițerii SIS, în dosarul schemei de contrabandă cu 179 de cutii de țigări „Ashima”, deconspirată în iulie curent.

„Perchezițiile au fost desfășurate la domiciliile figuranților, la Cahul și Chișinău. În numărul persoanelor reținute azi, 2 noiembrie, în urma documentării desfășurate de SIS, prin colaborare cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, trei figuranți ar fi fost implicați direct în schema de contrabandă, iar alții trei sunt angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Printre angajații de la frontieră reținuți figurează și un fost șef interimar al sectorului poliției de frontieră Cahul, precum și un fost șef al Direcției regionale Sud a Inspectoratului”, se arată în nota informativă a PCCOCS.

Potrivit responsabililor, actualmente pe dosar figurează cu statut de persoane învinuite și bănuite 14 figuranți. Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Realitatea.md amintește că în această dimineață, procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SIS au descins la punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea.

Momentul în care angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au descins la punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea a fost suprins de călătorii care erau în așteptare la trecerea frontierei.

Sursa video: ziuadeazi.md

 

Realitatea Live

Consultări publice asupra ”pachetului de digitizare”, organizate de Comisia economie, buget și finanțe
Conferința de presă organizată de Victor Chironda cu genericul „Ilegalități admise de funcționarii primăriei Chișinău la autorizarea construcției unei mansarde pe str. Doga 4″
Evenimentul oficial ”Educația financiară – un beneficiu personal, social și economic”
02 Nov. 2021, 10:17
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
02 Nov. 2021, 10:17 // Societate //  Mădălina Guștiuc

Reprezentanții de la „Poșta Moldovei” anunță, într-un comunicat de presă că au pus în circulație seria de mărci poștale dedicate exclusiv unui teatru din Chișinău. Mai exact, este vorba de seria mărcilor poștale „100 de ani de la inaugurarea Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

Seria include o coliță cu o marcă poștală, dar și un plic „Prima zi a emisiunii”, emisă în tiraj de 24 de mii de exemplare. Responsabilii instituției au preccizat că machetatorul mărcii este Vitalie Pogolșa.

Ceremonia oficială de lansare a mărcii a avut loc în incinta Teatrului Național “Mihai Eminescu”, unde au participat Roman Cojuhari, administrator interimar al Î.S.„Poșta Moldovei”, Petru Hadârcă, directorul teatrului Național „Mihai Eminescu”, oameni de artă şi iubitori de teatru.

„Teatrul Național este un adevărat simbol al țării noastre, iar marca poștală este o carte de vizită, un mesager care transmite cele mai importante evenimente, contribuind la promovarea patrimoniului cultural”, a menționat administratorul interimar al întreprinderii, Roman Cojuhari.

La sfârșitul evenimentului, Roman Cojuhari și Petru Hadârcă au aplicat ștampila „Prima zi a emisiunii” pe întregul poștal, confecționat cu această ocazie.

Realitatea.md precizează că Teatrul Naţional din Chişinău, prima instituție teatrală de expresie română din Basarabia și nava pilot a spațiului cultural dintre Prut și Nistru, al cărei succesor de drept este actualul Teatru Național „Mihai Eminescu” de la Chișinău, a fost inaugurat oficial la 6 octombrie 1921, fiind creat printr-o Hotărâre de Guvern.

Teatrul a fost inaugurat ca urmare a inițiativei unui grup de intelectuali și oameni politici: Zamfir Arbore, Ion Inclueț, Pan Halippa, Octavian Goga ș.a.