5 metode inteligente de automotivare. Cum să ai energie pentru a-ți atinge scopurile

20 Oct. 2022, 18:08
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Oct. 2022, 18:08 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

La sigur ai momente în viața ta când nu ai energie și dorință pentru a îndeplini anumite sarcini. În acest sens, ți-am pregătit 5 metode care îți vor menține motivația la un nivel înalt.

1. Mai multe satisfacții zilnice vor face minuni pentru automotivare

Tot ce avem de făcut este să introducem în agenda zilnică un număr cât mai mare de activități cu adevărat satisfăcătoare pentru noi. Nu este necesar să fie activități grandioase: pașii mici și constanți sunt mai importanți. Așadar, poți ieși la o plimbare în parc, o telefonezi pe mama, sau gătești o rețetă nouă.

2. Stabilește obiective în mod inteligent dacă vrei să te motivezi

Dopamina se eliberează atunci când ne atingem un țel. Studiile arată că obținem o doză de dopamină de fiecare dată când ducem la bun sfârșit o sarcină, indiferent de complexitatea ei – deci vom avea parte și de o doză de automotivare. De asemenea, creierul se simte mai bine când taie fizic de pe o listă fiecare sarcină pe care o realizează.

3. Marchează reușitele

Să presupunem că vrei să crești motivația de a merge la sală. Ia un calendar, pune-l pe perete sau birou și de fiecare dată când efectuezi un antrenament bifează data în calendar. Când vei vedea 30 – 40 de antrenamente ve avea mai multă motivație pentru a ieși din casă chiar și în acea zi ploioasă în care nu ai chef de nimic.

4. Meditează și vei rămâne motivat

Meditația și efectele sale benefice asupra stării mentale și chiar fizice a omului reprezintă subiecte tot mai comune și mai acceptate chiar și în mediul medical și științific. Această stare va regla sistemul și, drept urmare, nivelul dopaminei.

5. Bucură-te de căutare și vei face automat ceva benefic pentru automotivare

Drumul, căutarea în sine este foarte adesea mult mai valoroasă și satisfăcătoare decât rezultatul. Și în cazul dopaminei, căutarea este foarte importantă. Cătând vei învăța și lucruri utile.

Realitatea Live

29 Nov. 2023, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2023, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Viorica- Cosmetic din România, subsidiara celei din Republica Moldova controlată de milionarul Vasilii Chirtoca, intenționează să ajungă la o rețea de 20 de magazine peste Prut.

„Pe lângă dezvoltarea de magazine proprii, nu ratăm oportunitatea să ne extindem şi pe segmentul partenerilor IKA (reţele internaţionale – n.red.), suntem prezenţi cu produse în Kaufland, Auchan, Cora şi Lidl. Pe lângă partea de distribuţie, avem şi vânzările prin intermediul magazinului nostru online în România. Dezvoltăm absolut toate canalele de distribuţie pentru a ajunge la nivelul la care ne dorim. Mai mult, un următor proiect pe care vrem să îl dezvoltăm este partea de vânzări corporate“, a spus Dumitru Petraşcu, CEO al Viorica Cosmetic România, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor.

Fabrica de parfumuri și cosmetice Viorica (redenumită ulterior în Viorica-Cosmetic) a fost construită la finele anilor ’80 ai secolului XX, ca model fiind luată o fabrică a celebrului brand francez Christian Dior.

În 1993, întreprinderea a fost inclusă în lista companiilor nepasibilă privatizării contra bonurilor patrimoniale, însă agravarea situației economice au forțat autoritățile să decidă, la începutul anului 1996, transformarea Viorica-Cosmetic în societate pe acțiuni cu capital majoritar de stat (96%), restul acțiunilor fiind repartizate angajaților.
Mai mult, în 1998, a fost adoptat și un plan individual de privatizare a Viorica-Cosmetic, dar care aşa şi nu a fost realizat, iar în 2007 a fost în general abrogat. Abia în iunie 2012, statul a vândut la Bursa de Valori cota sa de 95,85%. Cumpărătorul – grupul DAAC Hermes, a plătit 51,04 milioane de lei pentru a prelua controlul Viorica-Cosmetic.

Milionarul Vasile Chirtoca controlează compania DAAC-Hermes fondată în 1994. În perioada, când în Republica Moldova s-a desfășurat privatizarea în masă, a creat fondul de investiții pentru privatizare DAAC-Hermes, care ulterior a devenit unul dintre cele mai importante grupuri financiar-industriale din Republica Moldova, numit ”DAAC Hermes grup”S.A.

Astfel, Chirtoca a participat activ și nemijlocit la apariția primelor relații de piață în Republica Moldova. Întreprinderile, administrate de Chirtoca, s-au constituit într-un grup financiar-industrial, compus din circa 40 agenți economici având o strategie de dezvoltare comună.

Acestea activează în diverse ramuri ale economiei moldovenești, cum ar fi: construcția de mașini, fabricarea produselor cosmetice și de parfumerie, repararea și deservirea tehnicii agricole, păstrarea și procesarea culturilor cerealiere, comercializarea și deservirea automobilelor, tehnologiile informaționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău