5 metode inteligente de automotivare. Cum să ai energie pentru a-ți atinge scopurile

20 Oct. 2022, 18:08
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
20 Oct. 2022, 18:08 // Oameni şi Idei //  MD Bani

La sigur ai momente în viața ta când nu ai energie și dorință pentru a îndeplini anumite sarcini. În acest sens, ți-am pregătit 5 metode care îți vor menține motivația la un nivel înalt.

1. Mai multe satisfacții zilnice vor face minuni pentru automotivare

Tot ce avem de făcut este să introducem în agenda zilnică un număr cât mai mare de activități cu adevărat satisfăcătoare pentru noi. Nu este necesar să fie activități grandioase: pașii mici și constanți sunt mai importanți. Așadar, poți ieși la o plimbare în parc, o telefonezi pe mama, sau gătești o rețetă nouă.

2. Stabilește obiective în mod inteligent dacă vrei să te motivezi

Dopamina se eliberează atunci când ne atingem un țel. Studiile arată că obținem o doză de dopamină de fiecare dată când ducem la bun sfârșit o sarcină, indiferent de complexitatea ei – deci vom avea parte și de o doză de automotivare. De asemenea, creierul se simte mai bine când taie fizic de pe o listă fiecare sarcină pe care o realizează.

3. Marchează reușitele

Să presupunem că vrei să crești motivația de a merge la sală. Ia un calendar, pune-l pe perete sau birou și de fiecare dată când efectuezi un antrenament bifează data în calendar. Când vei vedea 30 – 40 de antrenamente ve avea mai multă motivație pentru a ieși din casă chiar și în acea zi ploioasă în care nu ai chef de nimic.

4. Meditează și vei rămâne motivat

Meditația și efectele sale benefice asupra stării mentale și chiar fizice a omului reprezintă subiecte tot mai comune și mai acceptate chiar și în mediul medical și științific. Această stare va regla sistemul și, drept urmare, nivelul dopaminei.

5. Bucură-te de căutare și vei face automat ceva benefic pentru automotivare

Drumul, căutarea în sine este foarte adesea mult mai valoroasă și satisfăcătoare decât rezultatul. Și în cazul dopaminei, căutarea este foarte importantă. Cătând vei învăța și lucruri utile.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău