Cum arată profilul crypto-investitorului din SUA: Este milenial, a votat cu Biden şi câştigă peste 50.000 USD pe an

02 Ian. 2022, 17:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Ian. 2022, 17:53 // Actual //  Lupu Eduard

Popularitatea criptomonedelor a crescut atât de mult în 2021 încât un american din cinci a ajuns să deţină cel puţin o monedă digitală, precum Bitcoin, Dogecoin, Ethereum şi Ripple.

Majoritatea deţinerilor sunt concentrate în rândul tinerilor cu studii superioare din SUA, cu venituri de peste 50.000 de dolari pe an, conform unui sondaj efectuat de firma de venture capital Andreessen Horowitz, citată de Fortune.

Circa 45% din deţinătorii de crypto-active sunt mileniali, adică persoane născute între 1980 şi 1996. De asemenea, bărbaţii tind să investească mai mult în criptomonede decât femeile. Peste jumătate din total, 55%, au diplomă de facultate sau postuniversitară. Aproape la fel de mulţi, 53%, câştigă peste 50.000 de dolari anual, iar o treime din investitorii americani în criptomonede au venituri anuale de peste 100.000 de dolari.

Conform Biroului de Recensământ din SUA, media veniturilor personale anuale a ajuns la 35.805 dolari în 2020.

Persoanele care deţin criptomonede tind să susţină Partidul Democrat şi mai puţin Partidul Conservator. În timpul celor mai recente alegeri prezidenţiale, 61% dintre respondenţi au votat pentru Joe Biden şi 32% pentru Donald Trump, potrivit sondajului.

Rezultatele analizei Andreessen Horowitz sunt aproape în linie cu un sondaj realizat în septembrie de grupul de cercetare Pew Research, care a descoperit că 16% dintre americani au investit, tranzacţionat sau utilizat criptomonede.

Potrivit unui sondaj al companiei de administrare a activelor Natixis Investments Manager, spaţiul crypto este principalul candidat pentru o corecţie majoră în 2022. Trei din patru manageri susţin că monedele digitale nu sunt un vehicul potrivit de investiţii pentru investitorul tipic de retail.

 

 

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău