Peste 20 de studenți-doctoranzi vor primi Bursa de Excelență și cea nominală a Guvernului. Suma de bani pe care o vor ridica

21 Ian. 2021, 09:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Realitatea.md
21 Ian. 2021, 09:24 // Bani și Afaceri //  Realitatea.md

Guvernul a aprobat la ședința de astăzi lista celor 21 de studenți-doctoranzi din țară, care vor primi Bursa de Excelență a Guvernului pentru anul 2021, ce va include și oferirea unei sume de bani.

Foto Simbol

Studenții premianți vor beneficia de câte 2 500 de lei din partea Guvernului. Totodată, alți cinci studenți vor beneficia de Bursa nominală a Executivului, care constituie 2 mii de lei.

Bursele se acordă studenţilor-doctoranzi, anual, pentru un an calendaristic, începând cu al doilea an de studii, înmatriculați la forma de învăţământ cu frecvenţă şi frecvenţă redusă, care au acumulat numărul de credite necesar și au obţinut performanţe academice deosebite în următoarele domenii: științe ale naturii, științe inginerești și tehnologii, științe medicale, științe agricole, științe sociale și economice, precum și științe umaniste.

Mijloacele financiare necesare pentru acordarea Bursei de excelență a Guvernului constituie 630 mii lei și 120 mii lei pentru oferirea Bursei pe domenii științifice.

În urma apelului lansat, la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării au fost depuse 38 de dosare, din cadrul a cinci instituţii de învățământ superioare: „Universitatea de Stat din Moldova”, „Universitatea Tehnică a Moldovei”, „Academia de Studii Economice a Moldovei”, „Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu şi Universitatea de Stat din Tiraspol”. Dosarele candidaţilor au fost evaluate de către șase grupuri de experţi, constituite de MECC.

Acordarea Burselor de excelenţă a Guvernului şi Burselor pe domenii ştiinţifice pentru studenţii-doctoranzi va spori atractivitatea studiilor doctorale şi calitatea acestora, investiţiile în studenţii-doctoranzi fiind valorificate prin potenţialele beneficii aduse mediului economic și socio-cultural al țării.

Lista studenților-doctoranzi beneficiari ai Bursei de Excelență a Guvernului și Bursei nominale pentru anul 2021 poate fi accesată aici.

Realitatea Live

07 Mai 2024, 09:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Mai 2024, 09:39 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat că fructele și legumele proaspete importate nu pot fi vândute pe piață până când nu se obțin rezultatele testelor de laborator referitoare la prezența pesticidelor sau a nitraților.

În conformitate cu declarația ANSA, „Fructele și legumele proaspete provenite din import, de la care au fost prelevate probe pentru determinarea reziduurilor de pesticide și a conținutului de nitrați în cadrul programului de monitorizare aprobat anual de către Agenție, vor fi plasate pe piață numai după obținerea rezultatelor de laborator conforme. Până la primirea rezultatelor de laborator, loturile de la care au fost prelevate probe vor fi păstrate în depozitele agenților economici importatori, înregistrate de ANSA.”

Această măsură vine în contextul preocupărilor crescute privind siguranța alimentară și calitatea produselor de pe piața locală. ANSA reafirmă astfel angajamentul său față de protecția consumatorilor și asigurarea că produsele alimentare comercializate în Republica Moldova respectă standardele de siguranță și calitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău