Ursula von der Leyen: Rusia folosește gazul ca „instrument de șantaj”. UE este pregătită pentru acest scenariu

27 Apr. 2022, 12:08
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
27 Apr. 2022, 12:08 // Actual //  MD Bani

Oprirea unilaterală a livrărilor de gaze către clienții din Europa este „încă o încercare a Rusiei de a folosi gazul ca instrument de șantaj”, a spus președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o reacție la anunțul Gazprom de a sista livrările de gaz spre Polonia și Bulgaria.

„Este nejustificat și inacceptabil”, a spus președinta Comisiei Europene după anunțul Gazprom privind oprirea completă a livrărilor de gaze către Polonia și Bulgaria, potrivit unui comunicat al executivului comunitar.

Această mișcare demonstrează încă o dată lipsa de încredere în Rusia ca furnizor de gaze, se mai arată în comunicat.

„Suntem pregătiți pentru acest scenariu. Suntem în contact strâns cu statele membre. Lucrăm la asigurarea unor livrări alternative și a celor mai bune niveluri de stocare în UE. (…) O întâlnire a grupului de coordonare în probleme gazelor are loc chiar acum. Întocmim răspunsul coordonat al UE. Vom continua să lucrăm cu partenerii internaționali pentru a asigura rute alternative. Și voi continua să lucrez cu liderii Europei și ai lumii pentru a asigura securitatea energetică în Europa”, a mai declarat Ursula von der Leyen, potrivit comunicatului.

Gigantul energetic rus Gazprom a anunţat miercuri că a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria, pe motiv că cele două țări nu au plătit în ruble pentru livrarea combustibilului.

Realitatea Live

30 Apr. 2024, 10:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Apr. 2024, 10:48 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția Servicii Publice (ASP) din Republica Moldova a anunțat suspendarea temporară a prestării serviciilor publice pe întreg teritoriul țării din cauza unor deficiențe tehnice ale Sistemului Guvernamental de plăți electronice MPAY.

Suspendarea serviciilor este rezultatul unor probleme tehnice apărute în funcționarea sistemului MPAY, care afectează capacitatea ASP de a furniza serviciile publice în mod eficient și sigur. Acest lucru poate afecta o gamă largă de servicii publice, inclusiv eliberarea de acte de identitate, certificate de naștere, deces și căsătorie, precum și alte servicii administrative esențiale.

Echipele de specialiști tehnici din cadrul ASP, Agenției de Guvernare Electronică și Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică lucrează în prezent pentru a remedia problemele tehnice și pentru a restabili cât mai curând posibil funcționarea normală a sistemului MPAY și a serviciilor publice asociate.

În timp ce remedierea este în curs, utilizatorii sunt îndemnați să fie răbdători și să urmărească anunțurile oficiale pentru actualizări cu privire la restabilirea serviciilor. ASP și alte instituții implicate depun eforturi pentru a minimiza neplăcerile cauzate de această întrerupere temporară a serviciilor publice și pentru a asigura o revenire cât mai rapidă și mai eficientă la funcționarea normală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău