Păcatele premierul desemnat Dorin Recean! Și-ar fi cumpărat diploma de master de la o universitate americană

11 Feb. 2023, 16:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Feb. 2023, 16:13 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul ministru de Interne și actualul consilier al Maiei Sandu, Dorin Recean a fost desemnat oficial pentru funcția de premier al Republicii Moldova, potrivit anunțului președintelui Maia Sandu făcut în briefingul de presă ieri.

Pe vremea când deținea funcția de ministru de Interne al Republicii Moldova (2012 – 2015), Dorin Recean, indica în CV-ul său că deţine diploma de master a Newport University, filiala Belgia, la specialitatea Administrarea Businessului.

Într-o investigație, Publika TV spune că expediase o scrisoare instituţiei în care solicitat confirmarea informaţiei. Drept răspuns, administraţia Newport University declară că niciodată nu a avut un student cu numele Dorin Recean, iar universitatea nu are filială în Belgia. Mai mult, Newport University are o singură filială pe teritoriul Europei – în Letonia.

A fost trimisă o solicitare în acest sens şi la Ministerul Educaţiei din Belgia. Responsabilii instituţiei au răspuns că Newport University nu a primit acreditarea guvernului belgian. Astfel, oficial, pe teritoriul ţării nu există o asemenea universitate sau o filială a ei. Potrivit reprezentanţilor ministerului, ei înşişi au încercat să afle mai multe despre Newport University, însă au găsit doar o informaţie succintă pe Wikipedia, cu un link care nu poate fi accesat.

Dorin Recean nu a făcuse nicio declaraţie oficială referitoare la acuzaţia că şi-ar fi cumpărat diploma de master la Newport University din Statele Unite ale Americii. În schimb, Recean a publicat pe pagina sa de pe Facebook o fotografie în care apare alături de alţi absolvenţi ai instituţiei.

De numele lui Receam este legat scandalul din 2013 când în spațiul public a apărut o înregistrare a unei discuții telefonice dintre el și Nicolae Vicol, pe atunci șef al Serviciului Fiscal de Stat. În discuții, Recean i-ar fi dat indicații șefului de la FISC, fiind supărat pe comportamentului acestuia. Discuțiile au apărut în spațiul public în contextul dosarului penal în care era vizat Nicolae Vicol, telefonul acestuia fiind interceptat. „Noi o să ne clarificăm cu asta, Colea. Eu te-am rugat un lucru, dacă există probleme, adă-l și eu am să-l trăsnesc cu capul de asfalt și am să-l trăsnesc cu capul de perete”, îi spunea Recan lui Vicol despre un agent economic.

Dorin Recean a fost implicat și în scandalul scurgerilor de pe Telegram din noiembrie anul trecut. Contul acestuia a fost spart și au fost publicate 103 de chat-uri cu diferite persoane, printre care jurnaliști, dar și Victor Bodiu ex-secretar general al Guvernului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău