Cea mai bogată țară din Europa caută angajați. Unde poți câștiga în jur de 5.000 de euro pe lună

03 Sept. 2023, 14:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Sept. 2023, 14:32 // Actual //  Lupu Eduard

Cea mai bogată țară din Europa caută angajați. Portalul EURES, în colaborare cu Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE), a publicat până la 4.485 de oferte de locuri de muncă pentru toți cei care doresc să lucreze în Luxemburg, unde salariul mediu este de 5.064 euro brut pe lună (60.770 euro/an).

Cea mai bogată țară din Europa caută angajați. Pentru a accesa ofertele de muncă în Luxemburg nu este nevoie de niciun tip de autorizație, atâta timp cât ești cetățean al Uniunii Europene.

De precizat este faptul că rata șomajului este cea mai scăzută din întreaga zonă euro, situându-se la 5,1% (Spania este la 11,7%), astfel, șansele de a găsi un loc de muncă suntr foarte mari. În ceea ce privește limba, luxemburgheza este vorbită în Luxemburg, deși limba oficială a administrației este franceza. Există și regiuni nordice în care se vorbește germană.

Un alt avantaj în această țară este accesibilitatea și transportul public, care sunt 100% gratuite, Luxemburg fiind considerată una dintre cele mai bune țări din punct de vedere al accesibilității.

Dacă ești interesat să lucrezi în Luxemburg poți accesa portalul EURES , care împreună cu Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE) colectează toate ofertele de muncă atât pentru această țară, cât și pentru restul Europei. În prezent, au până la 4.485 de oferte de muncă. Pentru unele este necesar să stăpânești limba franceză.

Pentru altele, această cerință nu este necesară. Iată câteva dintre oportunitățile de angajare pentru luna august:

  • Operator de mașini pentru fabricarea plăcilor tehnologice din lemn
  • Colectori de gunoi și materiale reciclabile
  • Lucrări publice și de întreținere
  • Vânzătoare specializată în îmbrăcăminte
  • Operator stivuitor
  • Instalatori și operatori de mașini-unelte.
  • Dezvoltatori de software și multimedia și analiști

În cazul în care ai nevoie de ajutor, multe dintre aceste companii te pot ajuta cu procedurile obligatorii pentru a lucra în țară până la găsirea unui loc de locuit. De asemenea, te pot ajuta cu sprijin în probleme legate de locuințe.

Pentru a lucra în Luxemburg, deși nu este necesară o viză pentru moldovenii cu cetațenie română.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

11 Mai 2024, 07:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
11 Mai 2024, 07:30 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Piaţa imobiliară din California este zguduită de creşterea preţurilor asigurărilor, în deja cea mai scumă regiune din ţară, unii locuitorii din Beverly Hills abandonând ideea de a mai încheia poliţe, scrie Bloomberg.

Tendinţa de creştere a preţurilor este observabilă şi în alte zone, în Florida proprietarii plătind de trei ori mai mult pentru o poliţă de asigurare faţă de media naţională. Spre deosebire de statul Florida care este expus la uragane frecvente, în California creşterea preţurilor a fost determinată de incendiile de vegetaţie.

State Farm General Insurance Co., cel mai mare asigurator din California, şi-a anunţat în martie clienţii că va renunţa la 72.000 de poliţe de asigurare, 30.000 dintre acestea acoperind case de locuit.

John Morris a încheiat o asigurare la State Farm în 2022, plătind 22.000 de dolari pe an pentru un plan ce acoperă doar 40% din costurile de înlocuire în valoare de 10 milioane de dolari. Acesta a fost anunţat că acoperirea se va încheia în 2025.

„O să mai existe alternative, dar vor fi mai scumpe”, a explicat Morris.

Unii investitori chiar au renunţat la a cumpăra locuinţe după ce au văzut preţul poliţelor de asigurare. Stephen Shapiro, co-fondator al Westside Estate Agency, a abondanat ideea de investi 15 milioane de dolari într-o casă după ce a aflat că asigurarea va costa 150.000 de dolari pe an.

„Dacă vorbim de 150.000 de dolari pe an, asta anulează capacitatea de a face profit”, a arătat acesta.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău