Presiune pe Wall Street: Optimismul privind profiturile crește așteptările pentru companiile americane

07 Iul. 2024, 10:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
07 Iul. 2024, 10:37 // Bani și Afaceri //  bani.md

Companiile americane vor trebui să înregistreze cea mai mare creştere a profiturilor din ultimii doi ani pentru a evita dezamăgirea analiştilor optimişti de pe Wall Street, ceea ce reprezintă o provocare pentru creşterile viitoare ale pieţei bursiere după o serie de maxime record, scrie FT.

Acţiunile S&P 500 sunt aşteptate luna aceasta să raporteze o creştere anuală a profiturilor de aproape 9% în cele trei luni până în iunie, cea mai mare creştere trimestrială de la începutul anului 2022, potrivit previziunilor analiştilor compilate de FactSet.

Indicele a urcat cu aproximativ 16% în 2024, într-o creştere susţinută în mare parte de o mână de companii tehnologice masive.

Acest lucru a împins evaluările acţiunilor la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape trei ani, lăsând loc pentru dezamăgire în cazul în care câştigurile nu reuşesc să se ridice la înălţimea aşteptărilor.

„Avem nevoie de câştiguri pentru a ajunge la nivelul evaluărilor”, a declarat Liz Ann Sonders, strateg şef de investiţii la Charles Schwab. „Nu sugerez că acesta va fi un trimestru „uh-oh” în care nu veţi îndeplini aceste aşteptări, dar este clar că ştacheta a fost pusă destul de sus.”

Băncile de investiţii, inclusiv JPMorgan Chase şi Citigroup, dau startul serios sezonului vineri, 12 iulie, cu sectorul financiar dominând primele zile. Microsoft, Alphabet, compania mamă a Google, şi Tesla sunt programate să raporteze pe 23 iulie.

Analiştii îşi reduc de obicei previziunile privind câştigurile companiilor pe măsură ce se apropie sezonul rezultatelor, însă în acest trimestru acest lucru nu s-a întâmplat în aceeaşi măsură. Conform FactSet, cifrele au fost reduse cu doar 0,5 %, comparativ cu o medie de 3,4 % în ultimii cinci ani.

În acelaşi timp, creşterea tehnologică a dus S&P la un nivel record şi a împins evaluarea sa de la 19 ori câştigurile preconizate în ianuarie la un multiplu de puţin peste 21 de ori – cel mai ridicat nivel de la sfârşitul anului 2021, în timpul pandemiei de coronavirus.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Oct. 2024, 15:31
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
05 Oct. 2024, 15:31 // Actual //  MD Bani

Purcari a devenit cea mai bună vinărie din Moldova în 2024. Medalia „Petru Ungureanu” pentru cel mai iscusit oenolog, a fost decernată vinificatorului de generație nouă, Ion Luca. Viticultorul anului a devenit agronomul Andrei Gangan de la Vinăria Sălcuța.

Premiile au fost decernate la Ziua Națională a Vinului. Directorul de Marketing de la Purcari a precizat că se simte onorat, mai ales că este de puțin timp în Republica Moldova, iar experiența de la Festival i se pare una extraordinară.

„Înseamnă foarte multe lucruri, în special pentru mine. Sunt nou în Republica Moldova. Este un premiu care ne onorează. (…) Suntem onorați să fim parte din acest eveniment, a 23-a ediție, mi se pare ceva extraordinar. Mă bucur că compania pe care o reprezint pune mult suport în această industrie”, a precizat Chirițescu în cadrul emisiunii „Consens Național” cu Vitalie Dogaru, difuzată în direct din Piața Marii Adunări Naționale.

Ion Luca a punctat că întreprinderea sa este una mică, de familie. Vinificatorul s-a declarat recunoscător Comisiei pentru faptul că, în pofida cifrei mai mici de producție, compania sa a fost luată în seamă.

„După 12 ani în care facem vinurile noastre proprii, suntem onorați să primim acest premiu, în special pentru că este în numele lui Petru Ungureanu, un mare savant. (…) AM devenit și noi o întreprindere mică, de familie, pe strada Petru Ungureanu. Suntem o vinărie de generație nouă și mă bucur că Comisia a decis să fie decernată unui mic producător”, a menționat Ion Luca.

La rândul său, Ștefan Iamandi, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, a declarat că un număr impresionant de turiști au ajuns la Ziua Națională a Vinului, iar evenimentului a devenit „magnet al regiunii”.

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău