Acţiunile Google s-au prăbuşit cu 8%, ştergând miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a companiei

09 Feb. 2023, 16:19
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Feb. 2023, 16:19 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Acţiunile Alphabet, compania mamă a Google, au scăzut miercuri cu peste 8%, miliarde de dolari evaporându-se din valoarea sa de piaţă, în urma unei erori într-o demonstraţie a noului tool de AI, fix în ziua în care a organizat un eveniment pentru a anunţa integrarea tehnologiei în instrumentele sale de căutare şi cartografiere, scrie FT.

La începutul acestei săptămâni, Google a declarat că va lansa propriul chatbot numit Bard pentru a rivaliza cu ChatGPT, în încercarea de a recupera terenul pierdut de atunci. Cu toate acestea, experţii au subliniat că Bard a făcut o eroare în prima demonstraţie video online a produsului.

O animaţie partajată de Google arăta Bard răspunzând la o întrebare despre noile descoperiri făcute prin intermediul telescopului spaţial James Webb, spunând că acesta „a făcut primele fotografii ale unei planete din afara sistemului nostru solar”.

Astronomii au spus că acest lucru era incorect, subliniind o problemă mai mare cu căutarea alimentată de inteligenţa artificială cunoscută sub numele de modele lingvistice mari: faptul că acestea pot face cu încredere greşeli factuale şi pot răspândi dezinformări. Un astronom a subliniat că problema ar putea proveni din interpretarea greşită de către AI a „comunicatelor de presă ambigue ale Nasa”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

În timpul evenimentului de miercuri de la Paris, vicepreşedintele senior al Google, Prabhakar Raghavan, a anunţat noi caracteristici ale produsului, inclusiv căutarea bazată pe imagini şi modele 3D interactive ale unor oraşe, printre care Londra şi Los Angeles, în loc de progresele mai ample pe care unii sperau să le vadă din partea gigantului de căutare.

Anunţul a venit în contrast cu prezentarea marţi de către rivalul Microsoft a unei noi versiuni a motorului său de căutare Bing, care a încorporat progrese în materie de inteligenţă artificială, inclusiv rezumarea răspunsurilor la interogările de căutare şi generarea de e-mailuri şi liste, declanşând ceea ce directorul general Satya Nadella a descris ca fiind o „cursă” cu Google pentru a revizui căutarea online.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău