„Am fost șocați”! Angajații unui McDonald’s au interzis unor fermieri să intre încălțați în restaurant

24 Ian. 2022, 09:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Ian. 2022, 09:38 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Un grup de fermieri tineri a rămas surprins când au intrat într-un restaurant McDonald’s, iar angajații i-au rugat să își lase cizmele afară, deși, spun ei, acestea erau curate.

Studenții de la Agricultură au declarat că le era foame și că așteptau cu nerăbdare un burger și cartofi prăjiți la filiala Crewe a McDonald’s, când personalul i-a oprit la ușă, scrie The Mirror.

Ei au fost „șocați” când un angajat al lanțului de fast-food – care se mândrește cu aprovizionarea cu produse din fermele britanice – le-a spus că trebuie să își scoată cizmele înainte de a mânca. La insistențele angajaților, aceștia au fost nevoiți să își lase încălțările la ușă.

„Am fost șocați când ni s-a cerut aceasta. Inițial, am început să râdem, dar ne-am dat seama că persoana din fața noastră vorbea serios. Totuși, erau foarte mulți oameni cu încălțări murdare în interiorul restaurantului. Cizmele noastre erau curate, nu erau pline de noroi. Ne-au mai spus că aceasta a fost o cerință a colegiului nostru, dar era fals”, a declarat Jamie Goode, 16 ani.

Un purtător de cuvânt al McDonald’s a declarat că relația lanțului de restaurante cu agricultorii din regiune este una foarte apropiată și că lucrează cu circa 23.000 de fermieri din întreaga țară.

„Avem o strânsă relație cu Colegiul de Agricultură și îi așteptăm cu drag pe toți tinerii fermieri în restaurantele noastre”, a precizat acesta.

Realitatea Live

11 Aug. 2022, 17:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Aug. 2022, 17:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia a anunțat joi că a refuzat o ofertă elvețiană de a reprezenta interesele ucrainene la Moscova și interesele rusești la Kiev fiindcă nu mai consideră Elveția o țară neutră, relatează Reuters.

Țara cantoanelor are o lungă tradiție diplomatică de a acționa ca intermediar între țările ale căror relații s-au deteriorat sau rupt însă Ivan Neciaev, unul dintre purtătorii de cuvânt ai ministerului rus de Externe, spune că acest lucru nu este posibil în situația de față.

„Elvețienii au fost într-adevăr interesați de opinia noastră privind o posibilă reprezentare a intereselor Ucrainei în Rusia și ale Rusiei în Ucraina”, le-a spus acesta joi reporterilor.

„Am răspuns foarte clar că din păcate Elveția și-a pierdut statutul de stat neutru și nu poate acționa ca intermediar sau reprezentat al nostru”, a relatat el.

Presa din Elveția a scris anterior că obiectivul principal al propunerii elvețiene viza posibilitatea ca ucrainenii care locuiesc în Rusia să primească servicii consulare la ambasada elvețiană din Moscova.

Elveția a anunțat pe 28 februarie că, deși nu este un stat membru al blocului comunitar, va aplica toate sancțiunile decise de Uniunea Europeană împotriva Rusiei. Anunțul a venit după ce la doar o zi după declanșarea invaziei pe 24 februarie, Berna afirmase inițial că nu intenționează să facă acest lucru.

Elveția spune că nu a renunțat la neutralitatea sa istorică

În martie Elveția a decis să se alinieze inclusiv sancțiunilor UE impuse Rusiei în ceea ce privește bunurile de lux, deși țara cantoanelor este un producător important de astfel de produse.

Însă guvernul elvețian a afirmat că nu va trata răniți de război ucraineni după ce a primit o solicitare în acest sens de la NATO în luna iulie.

La începutul lui august președintele elvețian Ignazio Cassis a declarat că, în pofida sancţiunilor impuse de țara sa împotriva Rusiei şi a viitoarei sale intrări în Consiliul de Securitate al ONU, Elveţia „este în continuare neutră”.

El a subliniat distincţia între „neutralitatea” militară şi condamnarea unei încălcări a dreptului internaţional.

Declarațiile sale au venit în contextul în care Elveția tocmai se alăturase și celui de-al șaptelea pachet de sancțiuni decis de UE împotriva Rusiei despre care Moscova a afirmat că va avea „consecințe devastatoare” asupra economiei globale.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău