Amazon câștigă recursul în instanță împotriva Comisiei Europene. Se luptau pentru o factură fiscală de 300 milioane $

12 Mai 2021, 16:23
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Mai 2021, 16:23 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Amazon a câștigat miercuri apelul împotriva Comisiei Europene, care a ordonat gigantului tehnologic american să ramburseze 250 milioane euro (303 milioane dolari) în taxe către Luxemburg, scrie CNBC.

Curtea generală a UE a declarat că comisia, brațul executiv al UE, nu a reușit să demonstreze că există un avantaj fiscal ilegal acordat Amazonului de Luxemburg – unde firma americană are filiala sa europeană.

Comisia din Bruxelles a declarat în 2017 că Luxemburgul a acordat beneficii fiscale necuvenite Amazon. Comisia a declarat la acea vreme că Amazon a fost autorizat să plătească de patru ori mai puțin impozite decât alte companii locale supuse acelorași reguli naționale. Cu toate acestea, Amazon a contestat această evaluare.

“Salutăm decizia Curții, care este în conformitate cu poziția noastră de lungă durată, conform căreia am respectat toate legile aplicabile și că Amazon nu a primit niciun tratament special”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al companiei Amazon pentru CNBC.

Aceasta este a doua astfel de hotărâre a instanței împotriva comisiei în mai puțin de un an. În iulie, curtea a declarat că echipa UE, condusă de Margrethe Vestager, nu a reușit să demonstreze că guvernul irlandez a acordat Apple un avantaj fiscal. Comisia a ordonat Apple să ramburseze aproximativ 13 miliarde de euro în impozite neplătite în 2016.

De atunci, Comisia a decis să ducă acest caz în fața Curții Europene de Justiție, în timp ce studiază în același timp modalități de a-și perfecționa setul de instrumente pentru a combate ceea ce descrie drept concurență neloială pe piață.

În acest context, parlamentarii europeni dezbat două propuneri legislative care ar putea aduce schimbări radicale. În temeiul acestor propuneri, obiectivul UE este de a impune remedii care să ducă la schimbări practice, mai degrabă decât să le amendeze pe cele care încalcă regulile în mod constant.

 

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2021, 17:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, investește 50 de milioane de dolari într-un un start-up care dezvoltă roboți care cultivă plante într-un mod sustenabil. De asemenea, omul de afaceri deține o suprafață considerabilă de terenuri agricole, ceea ce demonstrează încă o dată interesul lui pentru acest domeniu.

Astfel, Start-up-ul Iron Ox din Silicon Valley a atras o finanțare de 50 milioane dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy, deținut de Bill Gates.

Compania construiește roboți care pot cultiva plante cu ajutorul unui sistem hidroponic. Acest sistem presupune ca rădăcinile plantelor să fie scufundate într-o soluție nutritivă pe bază de apă și nutrienți sau plante într-un mediu poros, care reține soluția nutritivă, permite oxigenarea rădăcinilor și oferă suport de creștere plantelor, scrie WallStreet.

Roboții au senzori care permit măsurarea nitrogenului și aciditatea solului pentru a cultiva plante sănătoase. Prin această tehnologie dezvoltată de start-up se vor pute crește plante precum căpșune, busuioc thailandez, roșii, coriandru și pătrunjel.

Iron Ox are în grijă o fermă în nordul Californiei, iar începând cu acest an start-up-ul a început construcția unei noi ferme în Lockhart, Texas.

Recent, Bill Gates a reușit să strângă un miliard dolari pentru a dezvolta energie verde și regenerabilă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a poluării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală