Asociația A.S.I.C.S. a transmis un nou lot de produse farmaceutice spitalelor din Ucraina

24 Feb. 2023, 13:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Feb. 2023, 13:34 // Actual //  Lupu Eduard

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) a transmis un nou lot de produse farmaceutice pentru spitalele din Ucraina. Acordul de donație a fost semnat de către Excelența sa, Ambasadorul Marco Șevcenco și președintele de onoare al A.S.I.C.S., Plamen Milanov. Lotul este format din produse solicitate de către medicii ucraineni, în funcție de necesitățile pe care le au.

„Asociația A.S.I.C.S. oferă o nouă donație pentru spitalele din Ucraina. Acest lot este în valoare de 500 000 de lei și conține produse post-operaționale. Este a treia donație de acest gen pentru spitalele din Ucraina. Valoarea totală a ajutorului medical oferit de A.S.I.C.S. pentru Ucraina este de 1,5 milioane de lei”, a declarat Plamen Milanov.

De asemenea, Asociația a oferit și un cec de 10 000 de euro pentru Fundația „Olena Zelenska”. Acești bani vor fi folosiți pentru reconstrucția spitalului din Izium, cea mai mare instituție medicală din regiunea Harkiv a Ucrainei.

„Îi oferim domnului Ambasador Marco Șevcenco un cec în sumă de 10 000 de euro pentru Fundația „Olena Zelenska”. Este vorba despre contribuția Asociației la un proiect internațional de colectare de fonduri pentru restabilirea unui spital din orașul Izium. Noi suntem și vom fi în continuare alături de poporul ucrainean”, a dat asigurări președintele A.S.I.C.S.

Ambasadorul Marco Șevcenco a remarcat faptul că A.S.I.C.S. este aproape de poporul ucrainean în aceste momente grele.

„În Ucraina este un proverb foarte adevărat: „prietenul la nevoie se cunoaște”. Deja a treia oară mă întâlnesc cu domnul Plamen Milanov, un prieten adevărat al Ucrainei și R. Moldova. A treia oară sunt onorat să primesc un lot de produse farmaceutice pentru spitalele din Ucraina. A treia oară vreau să mulțumesc din suflet domnului Plamen Milanov și asociației pe care o conduce. Este un gest nobil și generos. Aceste produse farmaceutice vor fi distribuite în spitalele adiacente de zona de luptă, inclusiv la punctele medicale din localitățile recent eliberate”, a subliniat diplomatul.

Amintim că Asociația A.S.I.C.S. s-a implicat activ și în susținerea refugiaților ucraineni, contribuția sa fiind menționată și de către președintele R. Moldova, Maia Sandu.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău