Au pierdut orice simț omenesc! Proprietarii de imobile din Moldova vor să facă bani pe spatele refugiaților din Ucraina

25 Feb. 2022, 11:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Feb. 2022, 11:54 // Actual //  Dumitrita Culiuc

După ce Rusia a atacat Ucraina tot mai mulți cetățeni ucraineni au decis să-și părăsească țara și să se refugieze în Republica Moldova. Se pare că, unii proprietari au decis să profite de acest lucru, mărind considerabil prețurile pentru închirierea imobilelor.

Astfel, pe rețelele de socializare au apărut mai multe postări care condamnă acțiunile proprietarilor de imobile. Din anunțuri putem observa cum chiria pentru imobile s-a scumpit chiar și cu 600 de euro.

În același timp, mai mulți moldoveni s-au arătat dispuși să ofere gratis adăpost cetățenilor ucraineni. La fel, mai multe baze de odihnă din țară și pensiuni sunt gata să ofere ajutor. Și compania imobiliară Proimobil este gata să ofere chirie gratuită pentru 10 familii cu copii, timp de o lună.

 

A fost creat și un grup pe Facebook menit să susțină refugiații. De asemenea, unele proiecte sociale au lansat acțiuni de colectare a bunurilor de primă necesitate pentru cei neajutorați, sosiți din Ucraina.

Și Primăria municipiului Chișinău a deschis punctul de colectare a donațiilor pentru refugiații.

„Zilnic, începând cu ora 09:00 până la 16:00, voluntarii vor recepționa la MoldExpo produse alimentare, pături și haine groase. Rugăm mult, nu aduceți produse alimentare care necesită preparare sau pregătire termică sau cu termen de valabilitate redus. La centrul Moldexpo vor fi depozitate toate produsele, după care vor fi repartizate de voluntari în diferite locații unde se află refugiații. Va fi făcută evidența lucrurilor primite. Persoana de contact, Petru Grecu: 0602 35 235.”

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 14:31
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mart. 2023, 14:31 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Cu o experiență de peste trei decenii în domeniul consultanță în afaceri, Lucia Ușurelu este acum manager de proiect, consultant, trainer și coacher în cadrul Agenției de consultanță Proentranse.

Odată cu lansarea programului Organizației Internaționale a Muncii „SIYB” (Inițiază și Lansează Afacerea /Start and Improve Your Business), și-a dat seama că acest curs de instruire îi va oferi oportunitatea de a-și perfecționa abilitățile de formare și totodată de a-și împărtăși experiența cu alți colegi de breaslă, care își doresc să contribuie la dezvoltarea afacerilor și sectorului de antreprenoriat.

Experiența adunată ani în șir a făcut-o să dezvolte și să implementeze programe de instruire pentru angajați, dar și pentru antreprenori.

„În urma acestei experiențe, am dezvoltat o abordare practică și personalizată în predare, care se adaptează nevoilor și obiectivelor specifice ale fiecărui cursant”, spune Lucia.

„Sunt mândră să mă alătur unei comunități de traineri cu experiență”

Datorită acestui program a reușit să învețe noi metode și tehnici care o vor ajuta în susținerea antreprenorilor, iar ulterior aceștia din urmă își vor putea dezvolta afacerile cu succes.  Oportunitatea de a fi trainer în cadrul programului „SIYB” a contribuit enorm în dezvoltarea sa profesională, acum fiind pregătită pentru a contribui la creșterea antreprenorialului în comunitate.

Workshop-uri și sesiuni de instruire pentru antreprenori, la Soroca

„În urma programului „SIYB”, împreună cu doi colegi, am planificat să organizam la Soroca o serie de workshop-uri și sesiuni de instruire pentru antreprenori si potențiali antreprenori”, spune Lucia Ușurelu.

Astfel, până în luna aprilie, de două ori pe săptămână, antreprenorii își dau întâlnire la Incubatorul de Afaceri din Soroca. De la inițierea ideii, până la lansarea și gestiunea afacerii, aici viitorii antreprenori învață cum să-și crească afacerea.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Fiind în prezent cel mai mare program global de formare în managementul afacerilor, în baza metodologiei dezvoltate de către Organizația Internațională a Muncii, programul cuprinde module dedicate atât pentru cei ce doresc să se lanseze în domeniul antreprenorial, dar și pentru cei care vor să-și crească afacerea.

„Am observat o nevoie crescută pentru dezvoltarea abilităților de marketing digital în rândul antreprenorilor din comunitatea noastră. Deși mulți antreprenori au început să utilizeze canalele de marketing digital, există încă multe oportunități pentru a crește și a îmbunătăți rezultatele lor prin dezvoltarea și implementarea unei strategii de marketing digital eficiente”, spune experta.

Aceste instruiri vor ajuta antreprenorii să înțeleagă și să utilizeze eficient informația, oportunitățile și experiențele în domeniul afacerilor.

„Aceste workshop-uri vor ajuta antreprenorii să își dezvolte abilitățile antreprenoriale, ceea ce va contribui ulterior la creșterea afacerilor, dar și la consolidarea comunității noastre antreprenoriale”, adaugă Lucia.

Pentru mai multe informații și oportunități despre afaceri verzi, accesați grupul Facebook: Economie Verde în Moldova

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău